Audieri extinse şi anchetă internă în dosarul reabilitării Primăriei Târgu Jiu

Cei trei suspecţi în dosarul reabilitării sediului primăriei Târgu Jiu, Mihaela Orzan - consilier în cadrul primăriei Târgu Jiu, Monica Vlădoianu - consilier superior la Direcţia de Cultură Gorj şi arhitectul Iulian Cămui, sunt cercetaţi în libertate, fiind puşi de procurori sub control judiciar. Vineri, cei trei au fost audiaţi din nou mai bine de 5 ore. Anchetatorii au anunţat că vor audia şi alte persoane în acest dosar. La rândul ei, Primăria Târgu Jiu a demarat o anchetă internă.

Arhitectul Iulian Cămui, consilierul Direcţiei de Cultură - Monica Vlădoianu şi Mihaela Orzan – consilier la primăria Târgu Jiu au fost prezentaţi vineri la Parchetul Local Târgu Jiu pentru noi audieri în dosarul privind renovarea sediului primăriei Târgu Jiu, procurorii punându-i în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere, dar sub control judiciar.

Mai mult decât atât, au fost ridicate documente de la Direcţia de Cultură Gorj. Procurorii urmează să audieze şi alte persoane. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului deoarece Orzan şi Vlădoianu au acceptat ca lucrările de reabilitare să înceapă fără autorizaţie de construire şi fără aviz. Arhitectul Iulian Cămui a încercat să dea o tentă legală acestui lucru, obţinând ulterior o parte din aceste documente, spun procurorii.

Lucrări demarate fără autorizaţie

În fapt, conform probatoriului administrat de procurori, Mihaela Orzan, în calitate de consilier în cadrul Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, a demarat în perioada iunie-septembrie 2014 lucrări de construcţie la sediul instituţiei, care este şi monument istoric, fără a efectua demersurile necesare în vederea obţinerii autorizaţiei “deşi cunoştea că este necesar acest lucru, ulterior încercând să intre în legalitate prin obţinerea unei autorizaţii de construire”, a specificat Laurenţiu Grecu, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Neregulile au fost trecute cu vederea de consilierul superior din cadrul Direcţiei pentru Cultură Gorj, Monica Vlădoianu, care acum este cercetată pentru abuz în serviciu. “Numita Vlădoianu Monica în cursul lunilor iunie-septembrie a luat la cunoştinţă că primăria municipiului Târgu Jiu efectuează lucrări de construcţie la sediul acesteia fără autorizaţie de construcţie, iar pentru executarea acestora  a eliberat iniţial un aviz fără să respecte prevederile legale în domeniu şi nu a încunoştinţat organele abilitate despre neregulile constatate”, a declarat procurorul.

Cămui: Autorizaţia se poate obţine şi ulterior

Arhitectul Iulian Cămui a fost singurul dintre cei audiaţi care a vorbit cu jurnaliştii prezenţi vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Acesta a spus că autorizaţia pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare se poate obţine şi ulterior începerii lucrărilor. „Autorizaţia se poate obţine şi după, nu neapărat în timpul lucrării ca să intre în legalitate. Nu ştiu ce vor procurorii, asta vreau şi eu să aflu”, a spus Cămui la intrarea la audieri.

„Din probatoriul administrat a mai rezultat că suspectul Cămui Iulian avea cunoştinţă că pentru lucrările desfăşurate la primăria municipiului Târgu Jiu era necesară obţinerea unei autorizaţii de construcţie, iar prin depunerea proiectului a încercat să favorizeze personalele implicate în derularea lucrărilor, respectiv pe numitele Mihaela Orzan şi Monica Vlădoianu”, a mai spus Laurenţiu Grecu.

Anchetă la primărie

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Ramona Evulescu, a declarat că primăria Târgu Jiu a început o anchetă internă în acest caz. „Facem acum verificări interne ca să vedem exact care este situaţia şi vom lua măsuri conform legii. Şi aşteptăm ca organele abilitate să aibă primele decizii, în funcţie de care, de asemenea, vom lua şi noi măsurile noastre“, a declarat Ramona Evulescu.

Lucrările de renovare a clădirii costă 200.000 de lei.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: