Cazul Țundrea, incredibila variantă americană!

Greu de crezut, dar în țara tuturor posibilităților, doi americani condamnați inițial la pedeapsa cu moartea au ajuns, după 30 de ani de la pronunțarea sentinței, să fie găsiți nevinovați pentru un viol și o crimă pe care nu le-au comis, situația lor semănând izbitor de mult cu cea a lui Marcel Țundrea, gorjeanul care a fost pus în libertate după ce a făcut 12 ani din cei 25 la care fusese condamnat la închisoare.

Țundrea a fost acuzat că, în 1991, ar fi violat și ucis o fată din vecini, iar cei doi americani, Henry McCollum, în vârstă de 50 de ani, și fratele său vitreg  Leon Brown, de 46 de ani, au fost condamnați și ei pentru că în 1983 ar fi comis aceleași fapte tot cu fata unor vecini, victima având 11 ani.

Presa americană relatează că cei doi au boli mintale și, inițial, după ce au fost anchetați ore în șir, au recunoscut faptele de care îi acuzau polițiștii din Carolina de Nord. Ulterior ei și-au retras declarațiile dar au primit pedepse dure din partea instanțelor, pedeapsa cu moartea fiind transformată, în timp, în detenția pe viață. Nevinovăția lor a fost dovedită de abia acum după ce o firmă de avocatură s-a implicat în povestea lor și a cerut efectuarea unor teste ADN, care, ca și la Țundrea, au demonstrat că niciunul dintre ei nu are vreo legătură cu probele prelevate de la locul crimei. În baza acelorași dovezi a fost probată, în schimb, vinovăția adevăratului autor al acelor fapte, care, ca și în cazul lui Țundrea, s-a dovedit a fi un vecin al fetei implicat, culmea, în uciderea unei alte minore, situația semănând izbitor cu cea de la Pojogeni. Aici Gheorghe Avram, consătean și el cu fata despre care se credea că fusese ucisă de Țundrea, a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare, evident, ca în America, dar după foarte mulți ani, când Țundrea nu mai era în viață.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: