Cu mașina în tren din cauza unui spray

O femeie de 50 de ani din Târgu Jiu poate considera că s-a născut ieri dimineață pentru a doua oară, după ce a scăpat cu răni minore dintr-un accident ce putea să o coste viața. Mașina în care se afla a fost lovită în plin de un tren de persoane, după ce șoferul nu a mai putut să oprească la timp autoturismul. Un spray i-a căzut acestuia chiar în acele momente sub pedala de frână, mașina fiind oprită cu greu chiar la o palmă de calea ferată.

Accidentul a avut loc la puţin timp după ora 6.00, pe drumul spre Dănești, la trecerea de cale ferată semnalizată corespunzător și plină cu cruci ale celor decedați de-a lungul anilor în alte nenorociri produse aici.

Șoferul Florin Ghiță este un doljean din Călărași, iar ieri dimineață mergea la muncă împreună cu colega sa. A văzut trenul la timp, a vrut să oprească mașina și și-a dat seama aproape la timp că are o problemă. „Am călcat frâna și atunci a căzut un spray pe care îl aveam lângă schimbătorul de viteze. Evident că nu am mai avut frână, s-a blocat pedala parțial și am făcut tot ce era posibil în acele momente să opresc mașina. Am ajuns până lângă calea ferată, iar locomotiva care trecea m-a atins un pic”, a explicat șoferul. În realitate „un pic” înseamnă mașina făcută praf și colega de serviciu dusă la spital, din fericire pentru ea cu răni ușoare, uimitor în condițiile date. Femeia avea o mână ruptă și era destul de speriată după impactul cu locomotiva.

La spital a ajuns pentru vreo două ore și conducătorul auto, căruia polițiștii i-au prelevat probele de sânge, testul făcut cu fiola arătând că acesta nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. El s-a ales, în schimb, cu un dosar penal în care va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă, iar o perioadă va fi pieton, fiindu-i mai greu să ajungă la serviciu. În ceea ce privește trenul implicat în evenimentul rutier, acesta era un personal ce plecase din gara Târgu Jiu până la Turceni, mecanicul continuând cursa fără probleme după ce a constatat că locomotiva nu are nicio avarie. Mașina lovită, în schimb, poate fi considerată daună totală, ea urmând să fie expertizată tehnic pentru a vedea dacă avea și alte defecțiuni ce puteau genera acest accident.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: