Aur la nivel mondial pentru o invenţie făcută la Gorj

Specialişti ai Hidroelectrica Târgu Jiu, în frunte cu directorul sucursalei, Ion Tiriplică, au câştigat medalia de aur la Salonul Mondial de Invenţii, desfăşurat la Bruxelles.

Salonul de Mondial de Inventică, Cercetări şi Noi Tehnologii s-a desfăşurat în capitala Uniunii Europene la sfârşitul săptămânii trecute, dar Hidroelectrica a comunicat de abia acum performanţele specialiştilor săi. Invenţia realizată la Gorj şi premiată la Bruxelles este o instalaţie automată de ungere arbore vană sferică, care este deja în funcţiune la barajul Clocotiş.

Instalaţia respectivă este realizată de circa doi ani, directorul Ion Tiriplică spunând că, de atunci şi până acum, a trebuit să parcurgă toate etapele pentru ca invenţia să fie înregistrată oficial. Acesta afirmă că birocraţia este greu de învins, Tiriplică făcând echipă pentru realizarea acestei invenţii cu inginerul principal specialist Florian Petre Daia şi inginerul Greta Simona Nemţoiu, de la Târgu Jiu. Echipa îl include şi pe directorul comercial Petre Truşcă, din cadrul Hidroserv Porţile de Fier. Şeful Hidroelectrica Târgu Jiu spune că invenţia premiată acum la Bruxelles nu este prima pe care o realizează. Tiriplică declară că noutatea de anul acesta o reprezintă medalia de aur, el mai obţinând în anii trecuţi la saloane de inventică de la Bruxelles şi Geneva medalii de argint în competiţii mondiale. Tiriplică a devenit director al Hidroelectrica Târgu Jiu de câteva luni, fiind susţinut în funcţie de PDL Gorj, numirea echipei acestuia în posturi declanşând atunci un scandal politic între liderii partidelor din judeţ.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: