Un elev din Târgu-Jiu organizează o expoziţie pentru a ajuta copiii săraci

La numai 18 ani, Florin Rotaru, pregăteşte o expoziţie de mare anvergură cu ajutorul căreia să sprijine persoane lipsite de noroc. Florin nu este la prima acţiune de a-i ajuta pe cei nevoiaşi prin talentul său. În ciuda faptului că nu are nişte aparate ultraperformante, Florin este la cea de-a doua expoziţie de fotografie urmând ca peste câteva zile să plece în Serbia pentru o altă expoziţie.

Florin Rotaru este un tânăr din Târgu Jiu pasionat de fotografie, în special pasionat de peisaje. Nu numai că se pricepe foarte bine la acest domeniu dar acesta se şi foloseşte de talentul lui pentru a face mulţi oameni fericiţi sau pentru a surprinde momentele fericite din viaţa lor. 

De data aceasta, Florin s-a hotărât să organizeze o expoziţie cu propriile fotografii prin care să ajute copiii defavorizaţi mult mai mult fiind că este pregătit să pună foarte mult suflet şi mai ales interes. „Aş vrea să organizez o expoziţie cu fotografiile mele în mai multe licee din Târgu Jiu în care o să am şi o cutie în care fiecare elev să doneze atât cât vrea şi cât are iar banii strânşi vor merge la copiii defavorizaţi de sărbători ca să aibă şi ei ce pune pe masă”, a declarat Florin Rotaru. Tânărul nu este la prima acţiune caritabilă, anul trecut reuşind să organizeze o acţiune prin care s-au strâns jucării pentru o casă de copii din Târgu Cărbuneşti. Florin mai are de trecut un hop, speră ca directorii liceelor în care vrea să expună să îi pună la dispoziţie sală. „Nu pot decât să apelez la sufletul lor, sunt convins că o să am parte şi de refuzuri chiar dacă tot ce e greu ţine de mine, ei nu trebuie să facă nimic decât să-mi pună la dispoziţie o sală ca să pot expune, trebuie să încerc cel puţin”, a declarat Florin.

Spune despre talentul său că nu oricine are darul de a surprinde un moment, că este foarte importantă starea dar şi unghiul din care priveşti lucrurile şi că nu trebuie niciodată să amâni momentul pentru că niciodată nu te vei mai întâlni cu el. „Cel mai important este să încerci de mai multe ori, după ce faci poza trebuie să vezi dacă place şi publicului, unghiul, culoarea, momentul sunt cele mai importante pentru ca poza să fie reuşită”, a mărturisit Florin Rotaru.

„Poza cere sacrificiu”

Pentru a se putea bucura de talentul lui, Florin a trebuit să călătorească foarte mult pentru că, spune el, poza cere sacrificiu şi dacă nu cauţi, nu experimentezi lucruri noi atunci nu ai de ce face fotografie sau desen el fiind avantajat din acest punct de vedere pentru că face parte încă din clasa a IX a dintr-un parteneriat între liceul la care învaţă şi un liceu din Serbia şi tot din clasa a IX a tot face schimburi de experienţă cu aceştia. „Am călătorit aproape în toată Europa alături de colegii mei sârbi, am vizitat foarte multe locuri, am surprins momente şi majoritatea fotografiilor din expoziţie o să fie din aceste locuri”, a declarat Florin.

În ceea ce îl priveşte preferă ca nuanţă de culoare alb-negru iar ca gen de fotografie cel mai mult îl inspiră peisajele, copacii, frunzele sau lacurile le fotografiază cel mai des. În aceste condiţii aparatul de fotografiat nu îi lipseşte niciodată şi este un obiect pe care îl îndrăgeşte foarte mult pentru că, spune el, face minuni. Chiar dacă are un hobby destul de costisitor şi chiar dacă toate expoziţiile de până acum au fost făcute pe banii proprii, acesta nu regretă niciodată toate investiţiile pe care le face în acest sens. „Părinţii sunt cei care mă ajută mai tot timpul cu bani, am mai primit o sponsorizare şi din partea secretarei liceului dar şi cadrele didactice au fost întotdeauna alături de mine”, a declarat Florin. În prezent, elevul se pregăteşte pentru expoziţia din Serbia care va fi tot în scop umanitar dar şi pentru cea din liceele di Târgu Jiu la care speră el să fie un real succes.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: