Soluţie naturistă pentru a combate albirea prematură a părului

Vedem de multe ori tineri şi foarte tineri care se confruntă cu apariţia firelor albe de păr. Albirea prematură a părului este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații.  Dacă vă aflaţi în această situaţie trebuie să ştiţi că există soluţii naturiste de rezolvare a problemei.

Albirea prematură a părului cauzează o scădere a încrederii în sine, mai ales în cazul femeilor. Din acest motiv, anual se cheltuiesc mulţi bani pentru a cumpăra vopsea de păr și tratamente scumpe care promit o rezolvare a acestei probleme. În cazul în care te-ai săturat să îți vopsești lunar părul și ai vrea să ai părul normal, există și soluții naturale care te pot ajuta. Trebuie să știi faptul că unele ingrediente care se regăsesc în vopseaua de păr sunt  compuși cancerigeni, așa că mulți specialiști recomandă evitarea acestor coloranți chimici.

Ingredientele pentru un remediu naturist le ai deja acasă, trebuie doar să știi cum să le folosești. Iar în scurt timp vei observa o îmbunătățire semnificativă a problemei tale.

Pentru această rețetă naturală de colorare a părului, ai nevoie de 5 – 6 cartofi de dimensiune medie. Se spală foarte bine acești cartofi, se curăță, iar cojile se pun într-o oală. Se adaugă două căni cu apă și se pun peste coji, apoi se așază oală pe aragaz, la foc mic. După ce a început să fiarbă, de mai lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Se ia vasul de pe aragaz și se lasă să se răcească, la temperatura camerei.

Se scot cojile din apă, și se păstrează apa. Această apă se poate pune într-un borcan de sticlă cu capac. Pentru un parfum plăcut, se pot adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de rozmarin.

În două luni de tratament cu această soluţie părul revine la culoarea normală, iar firele albe dispar.

Se spală bine părul cu șampon iar după ce este hidratat bine, se asează apa care a fiert cu cojile de cartofi. Se aplică spre scalp cu palmele și se lasă așa, fără a clăti părul. Această procedură trebuie să fie repetată zilnic sau, alternativ, de 2-3 ori pe săptămână și timp de 2 luni. În decurs de 2 luni vei observa îmbunătățiri majore ale culorii părului, care va reveni la normal.

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: