Şoferii gorjeni îşi instalează sisteme GPL

Numărul maşinilor din judeţul Gorj care instalează sisteme GPL a crescut simţitor în ultimul timp. Din cauza preţului crescut al carburanţilor, tot mai mulţi şoferi recurg la astfel de sisteme pentru autoturismele lor. „Avem foarte mulţi clienţi care ne solicită instalaţii pe GPL. Instalăm sisteme pe toate maşinile, iar în funcţie de tipul maşinii se stabileşte şi preţul”, afirmă Mihaela Lunculescu, referent service auto. 

Cel mai ieftin sistem costă 10 milioane de lei vechi şi este instalat la Daciile pe carburaţie, iar cel mai scump ajunge la aproximativ 25 de milioane de lei vechi şi este instalat la maşini foarte sofisticate.

Specialiştii recomandă posesorilor de autoturisme să nu folosească sisteme de GPL neautorizate. O astfel de instalaţie ar însemna un real pericol pentru maşina în cauză, dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. „Dintre maşinile care trec zilnic pe la noi, în medie două sunt pe GPL. Vreau să atrag atenţia posesorilor de autoturisme să nu-şi instaleze GPL la service-uri neautorizate. Ar fi ca o bombă pe şosele. Trebuie să aibă foarte mare grijă pentru că nu este o operaţiune foarte simplă pe care o poate face oricine”, declară Vasile Picioruşi, director RAR Gorj. Instalaţi GPL poate fi montată pe orice tip de maşină.  Cel mai mare avantaj este preţul GPL-ului, care este aproximativ la jumătate faţă de preţul motorinei sau benzinei.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: