Familie cu nouă copii tânjeşte la făina europeană

Zahărul şi făina europene au ajuns în acest an şi la persoane care nu au nevoie de aceste alimente în timp ce aceia care întâmpină reale greutăţi nu au primit nimic. Responsabile de aceste cazuri sunt primăriile care împart făina şi zahărul după bunul plac.

O familie cu nouă copii din Turcineşti, care trăieşte din alocaţiile micuţilor, nu se află pe lista beneficiarilor chiar dacă trăiesc de pe o zi pe alta.

În locul lor se află persoane pentru care e o ruşine ridicarea alimentelor de la Uniunea Europeană pentru că au cu ce se-şi întreţină familia.

Nu primesc pentru că sunt bogaţi: au nouă copii

Soţii Berca din Turcineşti au nouă copii dintre care şase sunt minori. Singurul venit al acestei familii este alocaţia micuţilor, respectiv de 312 lei pe lună. Oamenii au aşteptat zadarnic să primească ajutoarele alimentare date de Uniunea Europeană. „Am întrebat la primărie dacă vom primi şi noi făină şi zahăr  că am văzut că alţii care au mai puţini copii şi mai au şi pensii au primit, dar ne-au spus că dacă  nu mai suntem la ajutor social nu primim nici alimentele. Ce să facem, ne descurcăm greu, dacă am fi primit făină şi zahăr mai făceam la copii nişte gogoşi sau pâine”,  spune Viorica Berca.

„Îi e ruşine să nu fie văzut de cei săraci cu făina“

Şi nu este singurul exemplu, alte zeci de persoane nevoiaşe din judeţ nu se regăsesc pe lista beneficiarilor de aceste ajutoare deşi, nu au niciun fel de venit.

În timp ce aceşti oameni trăiesc la mila altora, tone întregi de făină şi zahăr stau depozitate în sediile primăriilor, întrucât cei care ar trebui să le ridice au mult prea mulţi bani şi le este ruşine să stea la rând printre săraci. „Dacă ar fi făcut primăriile listele cu beneficiarii acestor ajutoare sunt sigur că nu ar mai fi rămas nici măcar un kilogram de făină sau zahăr neridicate, întrucât nu acordam decât celor care au într-adevăr nevoie de astfel de ajutoare. Personal, am discutat cu o persoană care se află pe aceste liste şi nu a venit să ridice ajutoarele, mi-a spus că îi e ruşine să nu fie văzut de cei săraci cu făina, el este şomer dar are cu trăi, are venituri din altă parte numai că sunt pe hârtie”, precizează Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj, Traian Crăc a anunţat că va încerca să obţină dreptul să redistribuire a alimentele neridicate de către beneficiari.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: