Aur și argint pentru România la Jocurile Olimpice

Delegația României la Jocurile Olimpice 2020 a cucerit miercuri două medalii, una de aur și una de argint, ambele în probele de canotaj. Flotila tricoloră de la Tokyo a mai calificat trei echipaje în lupta pentru medalii.

Ziua a început perfect pentru România, cu Ancuța Bodnar și Simona Radiș confirmându-și statutul de favorite la aur în proba de dublu vâsle. Româncele au câștigat cursa de o manieră categorică, având la final aproape patru secunde avans față de Noua Zeelandă.

Puțin mai târziu, echipajul de patru rame masculin a produs o frumoasă surpriză, aducând României încă o medalie, de argint. Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari au fost chiar la un pas de câștigarea cursei, revenind uluitor pe ultima parte.

La dublu vâsle feminin - categorie uşoară - Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă au reuşit calificarea în finala A (locul 3 în semifinală, la mare luptă cu celelalte bărci), la fel ca şi echipajul de dublu rame masculin, format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, care s-au impus în semifinala lor.

De asemenea, în recalificări, cu cea mai bună performanţă a anului, echipajul de opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), a încheiat pe locul 1 şi va evolua în finala pentru medalie.

În schimb, la opt plus unu masculin, echipajul format din Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a ocupat ultimul loc şi nu a reuşit calificarea pentru medalii.

Şi la dublu rame feminin, echipajul format din Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş a ratat calificarea în finala A, urmând să evolueze în finala B. Finalele au loc joi şi vineri.

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: