Aur şi mulţi bani, furaţi dintr-o casă din Târgu Jiu

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.Jiu efectuează cercetări pentru identificarea autorilor unui furt din locuinţă Prejudiciul a fost estimat la suma de peste 50.000 lei.

La data de 29 aprilie 2014, ora 17:25, Poliţia Municipiului Tg.Jiu a fost sesizată prin SNUAU 112 de o femeie în vârstă de 62 ani, din Tg.Jiu, despre faptul că în jurul orei 15:30,  patru persoane  necunoscute, sub pretextul că doresc să cumpere băuturi alcoolice şi fier vechi, au pătruns în curtea imobilului cu acordul proprietarei şi profitând de neatenţia acesteia au intrat în imobil, de unde au sustras aproximativ 50.000 lei şi circa 30 g bijuterii din aur.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii, pentru cercetări. S-au instituit de urgenţă filtre rutiere în vederea identificării în trafic a autoturismului în care se deplasau persoanele suspecte.

În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, în cauză fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la acest mod de operare şi recomandă cetăţenilor adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt.

De asemenea, poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, care pot invoca diferite pretexte pentru a atrage atenţia. Câteva secunde de neatenţie sunt suficiente pentru hoţi pentru a vă lăsa fără economiile de o viaţă!

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: