AUR și PSD au blocat legea aberantă prinvind certificatul verde la serviciu

PNL, USR și UDMR mai aveau nevoie de un vot pentru a adopta în Senat o lege aberantă, care putea lăsa mulți români fără serviciu. Proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru salariații instituțiilor publice și în clădirile private de birouri cu mai mult de 50 de salariați a fost respinsă de Senat, având 67 de voturi pentru, deși era nevoie de 68 de voturi, fiind lege organică.

Cei de la AUR au atras încă de marți atenția asupra proiectului, intrând în ședințele de comisie convocate ilegal și cu ușile închise de peneliști și useriști. Parlamentarii AUR au întrerupt marți ședința comisiei de sănătate din Senat. Ședința comisiei a fost întreruptă, după un schimb de replici și după ce președintele comisiei, Adrian Streinu Cercel (PSD), a părăsit sala.


Delegația AUR s-a mutat apoi la comisia juridică, unde a întâmpinat o oarecare rezistență. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a încercat să apere intrarea în sală cu propriul trup: „George, îți spun românește: nu poți să intri!”.

Avertismentul nu l-a convins pe liderul AUR, care a forțat și a intrat în sală, urmat de colegii săi de partid și de presă.

Și în plen, cei de la AUR au fost împotriva proiectului, la fel și cei de la PSD, în timp ce PNL și USR au susținut interdicțiile. Camera Deputaților va fi decizională.

Vizualizări: 2,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: