Motreanu, despre cum fuge Cîțu de responsabilitate

Președintele PNL, Florin Cîțu, încearcă să fie șmecher. Ar vrea ca el să facă guvernul, deși premier desemnat este Nicolae Ciucă, dar ar vrea ca alianța din umbră cu PSD să și-o asume Ciucă, deși el este președintele PNL.

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu i-a atras atenţia preşedintelui PNL, Florin Cîţu, că asumarea formării unei majorităţi în Parlament aparţine exclusiv preşedintelui partidului şi Biroului Politic. Motreanu a subliniat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că premierul desemnat trebuie să vină cu echipa de miniştri.


Dan Motreanu a scris pe Facebook: ”Nu, responsabilitatea politică pentru negocierea şi formarea de majorităţi, precum şi colaborarea cu alte forţe politice, reprezintă exclusiv atributul Preşedintelui PNL şi al Biroului Politic al PNL, care trebuie să îşi asume aceste decizii. În schimb, responsabilitatea desemnării miniştrilor este atributul Prim-ministrului desemnat, aşa cum şi Florin Ciţu a afirmat în nenumărate rânduri(...) Ceea ce spun este în sensul ca orice alianţă, sprijin politic, trebuie asumate politic de preşedinte şi biroul politic… nu să se ascundă prin declaraţii publice în spatele premierului desemnat, pentru că astăzi Florin Cîţu conduce partidul! Iar responsabilitatea îi aparţine preşedintelui PNL, atât pentru orice alianţă sau colaborare de orice fel, dar şi în cazul în care nu se face o majoritate. Orice alianţă, sprijin politic trebuie asumat politic de preşedinte şi biroul politic…”.


Europarlamentarul a venit cu mai multe precizări și a răspuns internauţilor cu privire la situaţia actuală în care se găseşte Partidul Naţional Liberal: ”Aşa cum şi responsabilitatea colaborărilor cu alte partide este una politică! Un PM desemnat nu poate să facă alianţe politice în numele partidului, ci conducerea acestuia o face! Iar preşedintele Cîţu să nu fugă de responsabilitate…!”.

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: