Ultimele plimbări pe Transalpina. Când se va închide șoseaua!

Mii de turiști au profitat de acest weekend pentru încă o plimbare pe munte. Pentru că vremea a ținut cu ei, au ajuns pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Drumul mai rămâne deschis până la prima ninsoare serioasă. Anul trecut, Transalpina s-a închis, între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului, la sfârșitul lunii octombrie.

Toamna blândă e încă de partea turiștilor care vor să tranziteze Transalpina. În weekend, șoseaua a fost plină de mașini, bicicliști, motociclete ori ATV-uri. Veniți din toate colțurile țării, turiștii s-au bucurat de încă un weekend la munte mai ales că se apropie iarna și șoseaua va fi închisă.

„Noi suntem un grup din Craiova. Am venit să ne plimbăm cu ATV-urile. Am făcut un traseu de peste 40 de kilometri. Și vremea este frumoasă și ne-a permis să ne plimbăm. Sperăm să mai țină cu noi, să nu vină încă iarna ca să mai putem face câteva plimbări”, a spus un turist.  „Venim din Constanța. Mi-am dorit de mult să ajung aici. Am prins un pic de ceață, dar au fost și momente când s-a făcut lumină și am putut să facem fotografii, să admirăm peisajele. Este spectaculos. Chiar mai frumoasă decât Transfăgărășanul”, a spus o altă turistă.

„Noi ne-am pus în gând să ajungem din Obârșia Lotrului până la Rânca pe biciclete. Am mai făcut mici pauze, dar se merită. Este un efort mai mare pentru că mare parte din drum am fost pe urcare, dar nu se compara senzația de pe bicicletă cu cea din mașină”, a spus un tânăr biciclist.

Transalpina va mai rămâne deschisă cât va mai permite vremea. La prima ninsoare, fiind un drum montan, șoseaua va fi închisă. Anul trecut, acest lucru s-a întâmplat la sfârșitul lunii octombrie.

Galerie foto



Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: