Aura Stoenescu, atunci când nu e realizator TV

După o scurtă şi binemeritată vacanţă, realizatoarea Aura Stoenescu revine la Gorj TV cu un nou format de emisiune. Aceasta se numeşte „Faţă-n faţă” şi va fi realizată în direct, în fiecare vineri, începând cu ora 17.15. Aici, cei care se consideră nedreptăţiţi şi acuză oameni că refuză să le dea dreptate, pot sta faţă-n faţă cu ei, îi pot privi în ochi şi le pot cere socoteală. În rândurile următoare, însă, haideţi să aflăm cine este Aura Stoenescu, cea de dincolo de platoul de filmare.

Deşi lucrează ca jurnalist de peste 10 ani, trecând fără probleme de la ştirea de televiziune la reportaj, anchetă şi chiar documentar, Aura Stoenescu a găsit timpul necesar pentru a se dedica şi altor activităţi. Ea spune că a simţit că are spirit de ong-ist, aşa că ce putea să facă mai bine, decât să înfiinţeze un ONG, care se numeşte Asociaţia PRO VERTICAL: „În teren întâlneam diverse cazuri, bătrâni singuri şi săraci, copii cu probleme şi nu mă limitam să fac doar un subiect despre caz, ci simţeam nevoia să-i şi ajut cumva. Alături de colegii mei căutam sponsori, pentru a le da o mână de ajutor celor oropsiţi, dar ne loveam de faptul că sponsorii nu puteau să dea banii sau produsele oferite decât printr-un ONG. Aşa că ne-am hotărât să înfiinţăm unul şi s-a născut asociaţia noastră. Am doi colegi, amândoi din presă ca şi mine, unul e la Bucureşti, iar pe celălalt  îl ştiţi foarte bine, pentru că lucrează cu mine şi la săptămânalul VERTICAL şi la Gorj TV, unde realizează două emisiuni. Este vorba despre Cornel Şomâcu”.

Pasiuni

Aura e pasionată de călătorii, cu toate că, din păcate, nu prea are timp de ele. Mai mult, nu pleacă nici în vacanţă fără aparatul foto şi fără camera de filmat, iar de cele mai multe ori uită că a plecat să se relaxeze şi se întoarce la muncă „cu tolba plină” de noi reportaje: „ Când eram la ştiri la TV eram cu ochii după evenimente. Acum m-am mai liniştit, prefer subiectele inedite, iar dacă tot le aflu eu, acolo unde mă duc, nu rezist tentaţiei de a le aşterne pe hârtie, pentru a le dărui şi cititorilor mei. Iar cea mai mare bucurie o am când, la comentarii, unii cititori mă felicită că mă aplec asupra unor astfel de subiecte. Nu mă dau, însă, la o parte de la o anchetă, dovadă că revin la Gorj TV cu o emisiune care are la bază conflictul între două părţi. Sper să reuşesc de fiecare dată să aduc părţile faţă-n faţă în studio şi să fiu un „arbitru” imparţial. Atenţie, nu e un pleonasm să spun arbitru imparţial, pentru că s-au văzut destui arbitri părtinitori”.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: