Aurel Nanu Mic a pierdut şefia sindicatului de la Craiova

Sindicalistul Aurel Nanu Mic nu mai este preşedinte al Sindicatul Liber Independent CET Craiova II. Noul preşedinte al organizaţiei sindicale este Ion Vîlceanu, care a reuşit să obţină mai multe voturi decât Nanu la alegerile care au avut loc marţi, 27 octombrie. Nanu spune că nu va rămâne în conducerea sindicatului şi că îşi va continua activitatea ca angajat al CE Oltenia.

Circa 560 de membri de sindicat din cei 645 au luat parte la alegerile care au avut loc pentru desemnarea noii echipe de conducere a Sindicatului Liber Independent CET Craiova II. Alegerile au fost organizate la finalizarea celor 4 ani de mandat al echipei de conducere. În cursă pentru funcţia de preşedinte au intrat Aurel Nanu Mic, care a condus organizaţia în ultimii patru ani, dar şi Ion Vîlceanu, prim-vicepreşedinte al sindicatului. Vâlceanu a reuşit să-i ia faţa lui Nanu la o diferenţă de circa 20 de voturi.

Nanu a spus că acceptă decizia membrilor de sindicat. Acesta a spus că ştie de ce oamenii nu l-au mai dorit în fruntea sindicatului. "Au fost două echipe. Echipa mea este cea care a pierdut la o diferenţă de 20 şi ceva de voturi. 87% din membrii de sindicat s-au prezentat la urne. A fost un vot corect. Noul preşedinte va fi domnul Vâlceanu Ion. Vine altă echipă. Este democraţie, am insistat să avem alegeri libere. Am organizat tocmai ca să ştim dacă oamenii îmi mai dau girul sau nu. Ca peste tot, şi colegii mei au nişte nemulţumiri în legătură cu ultimii ani privind situaţia lor ca venituri, s-au redus, am avut disponibilizări. Am făcut tot ce am putut pentru ei, dar dacă alţii pot mai mult, e cazul să fac un pas în spate. Şi Vâlceanu a fost vicepreşedinte în cadrul acestui sindicat, dar toate oalele s-a spart în capul meu. Ei au luat crema şi eu sunt ăla rău", a declarat Aurel Nanu Mic.      

Aurel Nanu Mic mai rămâne în fruntea sindicatului pentru o scurtă perioadă. Noua echipă de conducere a organizaţiei va fi validată peste circa o lună, la conferinţa sindicatului. Nanu a spus că nu va rămâne mai mult în conducerea sindicatului şi că nu ştie nici dacă va mai fi păstrat în cadrul Departamentului Relaţii cu Comunitatea al CE Oltenia. "Sunt inginer, lucrez în centrala asta de 26 de ani, am o vechime de 33 de ani. Nu mai am nicio funcţie, mă întorc la muncă în cadrul secţiei unde am lucrat. În prezent nu lucrez în producţie, sunt la Departamentul Relaţii cu Comunitatea, zona Craiova. Am lucrat ca inginer în secţia exploatarea termomecanică. De acolo am plecat în 2013. Vedem, nu am avut discuţii cu administraţia. Poate mi se oferă alte...Nu cunosc la ora asta. Probabil cu 1 decembrie mi se a oferi altceva”, a spus Nanu Mic.

Sindicatul Liber Independent CET Craiova II este afiliat la Federaţia "Univers".

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: