Patologia minciunii de la CE Oltenia, taxată de şeful ANAF

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a primit răspuns de la preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, acesta spunând că acuzaţiile managerului din Gorj frizează patologicul.

Conflictul a fost generat de banii pe care CEO îi datora la stat la 30 iunie. ANAF susţine că pe parcursul anului ar fi emis mai multe somaţii către CEO, iar producătorul de energie spune că a primit doar una, pe 6 octombrie, pentru plăţi deja efectuate. Însă comunicatul şefului ANAF, Gelu Diaconu, lansează şi un atac la adresa directorului CE Oltenia Laurenţiu Ciurel, spunând că declaraţiile acestuia frizează patologicul.  Ciurel a spus că publicarea cifrelor la 6 luni face parte dintr-un complot împotriva CE Oltenia. "Am luat act de poziţia domnului director general Laurenţiu Ciurel şi de nemulţumirea acestuia. Amestecarea ANAF într-o conjuraţie universală (parchete, organizaţii ecologiste, companii concurente) împotriva CE Oltenia frizează patologicul. Înţelegem că ne va reclama superiorilor pentru că ne facem datoria şi respectăm legea. Probabil că vor fi multe reclamaţii de-acum încolo, întrucât vor primi somaţii de plată de fiecare dată când nu-şi achită datoriile. Toţi contribuabilii sunt egali în faţa legii, iar astfel de intimidări la adresa angajaţilor unei instituţii a statului român sunt valabile în altă parte, nu în România anului 2015", a precizat joi Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF. 

De asemenea, ANAF spune că a emis către CE Oltenia un număr de patru somaţii, între 15 iulie şi 6 octombrie, pentru sume achitate până pe 20 octombrie. De asemenea, ANAF spune că la acest moment CE Oltenia nu mai figurează cu obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: