Surse: Majorare medie de o sută de lei pentru câteva mii de salarii

Majorările salariale de la Complexul Energetic Oltenia sunt încă o necunoscută, la câteva zile de la aprobarea deciziei în Directorat. Nicio persoană cu responsabilitate în companie nu doreşte să facă declaraţii oficiale cu privire la sumele de bani pe care le vor primi circa 2500 de salariaţi şi nici sindicaliştii nu ştiu mai nimic, deşi administraţia susţine că noile salarii sunt valabile din această lună. Pe surse se vehiculează creşterea costurilor cu salariile cu circa 300.000 de lei pe lună la nivel de companie.

CE Oltenia a anunţat vineri că a decis majorarea salariilor a 2500 de angajaţi care au clase mici de salarizare sau au preluat atribuţiile celor care au fost daţi afară la 1 iunie. În plus, compania spunea că analizează posibilitatea de a majora salarii şi la TESA, dar cu încadrarea în fondul de salarii. Decizia ar fi fost luată în urma unor consultări la subunităţi, însă culmea este că nici şefii de cariere sau sucursale nu au prea multe informaţii. 

Potrivit unor surse din companie, CE Oltenia ar cheltui lunar 300.000 de lei pentru a acoperi aceste majorări, ceea ce ar rezulta o medie de 120 de lei de angajat.

Nici sindicaliştii nu au aflat nimic despre sumele pe care le-ar primi oamenii şi nici cine primeşte. Oricum, nu vor fi acoperite pierderile, susţine Dan Pîrvulescu, sindicalist în zona Peşteana. „Dacă ţinem cont de pierderile pe care le-au avut cu salariile, asta e praf în ochi. Dacă au fost corecţii la cei cu clase mici e în regulă. Sperăm să nu fie altceva. Vor da probabil 50-60 lei la cei cu clase foarte mici, dar nu recuperează pierderile“, declară acesta.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: