Aurel Ţicleanu: Îmi voi aminti toată viața de acest eveniment

Fostul mare fotbalist Aurel Ţicleanu s-a declarat onorat de decizia luată de Consiliul Local al orașului Bumbeşti Jiu, care a denumit stadionul din localitate Aurel Ţicleanu. Este vorba de stadionul pe care a evoluat ca junior Ţicleanu înainte de a ajunge la Universitatea Craiova, el fiind legitimat prima dată la Metalurgistul Sadu. Acesta a fost pentru gloria Craiovei Maxima şi cel mai frumos cadou cu ocazia împlinirii a 60 de ani, la începutul acestui an.

La capitolul performanţe ca jucător,  Aurel Ţicleanu are un CV de invidiat de orice fotbalist: campion al României cu Universitatea Craiova (1980, 1981), câștigător al Cupei României cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981, 1983), sfertfinalist Cupa Campionilor Europeni, ediția 1981/1982, semifinalist Cupa UEFA, ediția 1982/1983 – cu Universitatea Craiova.

În prezent Aurel Ţiclenau este manager în cadrul FRF, el fiind cetățean de Onoare al municipiului Craiova, dar și al orașului Bumbești-Jiu. Începând de duminică numele său este scris şi pe poarta de intrare în stadionul din Bumbeşti Jiu Aurel Țicleanu amintindu-şi că aici a petrecut o mare parte din copilăria şi adolescenţa sa. „Orașul Bumbești-Jiu este orașul copilăriei mele, orașul la a cărui echipă am obținut prima legitimare, unde am făcut primii pași pe terenul de fotbal într-un meci oficial, orașul care m-a făcut „Cetățean de Onoare” în 2001, care mă onorează acum din nou, orașul în care s-au stins părinții mei și orașul în care mă voi retrage și eu atunci când va veni vremea”, a spus marele fotbalist, care a mulţumit celor care s-au gândit la acest lucru şi a remarcat că poate fi un mesaj încurajator pentru copii care se îndreaptă spre fotbal.

„Le mulțumesc inițiatorilor proiectului precum și întregii comunități locale.  Nu știu dacă acesta este cel mai frumos cadou, dar cu siguranță este unul de referință, îmi voi aminti toată viața de acest eveniment și va fi un mesaj totodată pentru toți copiii din regiune că dacă eu am reușit, atunci s-ar putea să reușească și ei dacă își doresc cu adevărat.  Pentru mine partea frumoasă este constituită din faptul că sunt  înconjurat de oameni dragi, rude, familie, vechii colegi de la Sadu și nu numai, iar la loc de cinste legendele Craiovei Maxima”, a spus fostul fotbalist.

Aurel Țicleanu s-a născut pe 20 ianuarie 1959 la Teliuc, jud. Hunedoara, a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Craiova și Școala de antrenori de pe lângă IEFS București. Ca fotbalist a evoluat la Metalurgistul Sadu (junior), Corvinul Hunedoara, Universitatea Craiova, Sportul Studențesc, Olympiakos Nicosia/Cipru.

Vizualizări: 1,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: