Aurelia Dincă însufleţeşte păpuşile de la Teatrul „Pinocchio”

De ani de zile dă viaţă păpuşilor, iar răsplata pe care o primeşte pentru prestaţia sa este zâmbetul adus pe feţele copiilor. Aurelia Dincă lucrează împreună cu trupa de păpuşari ai Şcolii Populare din Târgu Jiu, cu care a contribuit la premierele „O poveste din pădure”, „Iepuraşii cei poznaşi” şi „O întrecere ca-n basme”.

Iubirea pentru teatrul de păpuşi a determinat-o pe tânăra gorjeancă să se specializeze la o universitate recunoscută în domeniu. „În acest an am absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş, secţia actorie-mânuire păpuşi şi marionete. Durata cursurilor a fost de trei ani”, spune Aurelia Dincă. La câteva luni de la absolvire Aurelia a venit cu planuri mari la serviciu. Vrea să lanseze pe piaţă o nouă piesă muzicală îndrăgită de copii, „Motanul încălţat”, a autorului Van Gool. Aurelia face parte din trupa Teatrului de păpuşi „Pinocchio” din Târgu Jiu, unde a participat la montarea mai multor premiere. „Am intrat în trupa de păpuşi a Şcolii Populare de Artă  în urma unei preselecţii şi a unui concurs. Am luat parte la majoritatea pieselor montate aici şi acum doresc să regizez o piesă semnată de autorul Van Gool. Dorinţa mea nespus de mare pentru basme m-a împins să merg mai departe şi să mă specializez într-un cadru profesional”, mai menţionează Aurelia. Aceasta descrie tehnica de mânuire a păpuşilor ca fiind una destul de grea, ce poate duce chiar la malformaţii ale oaselor de la mâini.

Îi ajută pe copii să crească frumos

Iubeşte teatrul de păpuşi pentru că este cel mai curat şi cel mai inocent mod de educaţie a copiilor, prin introducerea acestora în lumea basmelor. „Este un mod de lucru plăcut deoarece primim de la micii spectatori bucuria lor”, relatează Aurelia. Din copilărie s-a simţit atrasă de acest mod de exprimare, de când însufleţea propriile păpuşi. Jocul din copilărie s-a transformat într-un joc serios, adaptat la basmele zilelor noastre „Păpuşilor din copilăria mea le dădeam viaţă şi curs vieţii lor. În piesele pe care o să le realizez voi păstra basmele aşa cum au fost relatate de autorii lor, fără a le deforma. Dorinţa mea cea mai mare este ca această trupă să-şi păstreze inocenţa specifică şi să-i ajute pe copii să crească frumos”, susţine aceasta.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: