Elevii din Glogova fac naveta pe jos

Zeci de elevi care învaţă la şcolile din Glogova parcurg zilnic kilometrii întregi pe jos, deoarece microbuzul şcolii are nevoie de îmbunătăţiri.

Copiii fac câte două ore pe drum, dus întors, asta dacă nu vor să dea bani din buzunarul propriu pe autobuz. „Eu vin de la aproape patru kilometri. Plec în fiecare dimineaţă la ora şapte ca să fiu la opt la şcoală. Dus-întors fac peste şapte kilometri pe zi. Am avut microbuz, dar de vreo două luni nu mai circulă şi trebuie să venim pe jos. Dacă vreau să vin cu autobuzul, dau bani de la mine. Mai vin dimineaţa când plouă şi cred că la irană o să mai vin cu autobuzul, dar când e frumos afară, vin pe jos”, susţine un elev din clasa a V-a. Microbuzul nu este folosit pentru că nu dispune de o reparaţie şi de îmbunătăţiri.

„Din ce ştiu eu, şoferul microbuzului a refuzat să mai circule cu acesta, pentru că exista un real pericol de se întâmpla vreo tragedie. Anvelopele microbuzului nu sunt schimbate de vreo patru ani şi vă daţi seama ce ar însemna să explodeze vreunul. Mai ales că acum vine iarna şi trebuie dotat cu anvelope corespunzătoare”, susţine Ion Mihăiţă, directo şcoala generală Glogova.

Primarul localităţii, Ion Şalapa, recunoaşte că microbuzul nu poate fi folosit, deoarece nu este dotat cu anvelope. Acesta susţine că ceruse consilierilor echiparea microbuzului, însă aceştia nu au fost de acord. „Am propus alocarea unei sume pentru echiparea microbuzului şcolar, iar consilierii au refuzat acest lucru. Nu am cum să-l dotez doar că aşa vreau eu. Sper că la următoarea şedinţă de consiliu local să aprobe acest lucru şi să scap odată de toate problemele acestea create din cauza conturilor blocate că m-am săturat”, susţine Ion Şalapa, primarul din Glogova.

Profesorii au renunţat la proteste

Profesorii din Glogova au renunţat la proteste până astăzi când are loc şedinţa de consiliu local şi ar trebui să îşi primească banii. Cel puţin asta le-a promis inspectorul general adjunct al ISJ Gorj, Gheorghe Mitescu. În cazul în care cadrele didactice nu îşi vor primii salariile nici astăzi, vor continua protestele. Cei 24 de profesori de la Glogova au intrat ieri dimineaţă la clase şi au predat. Au luat această decizie după ce au vorbit cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Profesorii nu şi-au primit banii deoarece între consilieri şi primar existau conflicte cu privire la aprobarea bugetară. Până acum au avut loc 4 şedinţe de consiliu in care proiectul nu a fost aprobat. Astăzi va avea loc o nouă şedinţă de consiliu local la care vor participa şi reprezentanţi ai prefecturii.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: