Austria trece la a patra doză de vaccin

Austria ar trebui să ofere personalului medical şi altor lucrători din sectoare esenţiale o a patra doză de vaccin împotriva Covid-19, arată Consiliul Naţional de Vaccinare într-un ghid actualizat, invocând riscurile reprezentate de varianta cu răspândire rapidă Omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

 
Consiliul a transmis însă că nu există suficiente date ştiinţifice pentru a recomanda ca a patra injecţie să fie administrată pe scară largă populaţiei.

”Având în vedere un val Omicron iminent, (o a patra vaccinare) poate fi oferită în zonele cu risc ridicat (de exemplu, personalul medical expus) şi în zone critice din punct de vedere sistemic, de la şase luni după a treia vaccinare”, a spus consiliul.

 
Austria a anunţat miercuri că va înăspri din nou restricţiile începând cu 27 decembrie pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

 
 

În noiembrie, guvernul a anunţat a patra carantină naţională şi a declarat că va face vaccinările obligatorii pentru toţi austriecii, prima ţară din Uniunea Europeană care va face acest lucru.

În timp ce carantina de trei săptămâni a redus infecţiile zilnice cu Covid-19 de la niveluri record, ţara se pregăteşte pentru o nouă creştere.

Câteva sute de cazuri Omicron au fost deja confirmate.

În recomandările sale actualizate, Consiliul Naţional de Vaccinare a spus că a patra vaccinare cu Covid-19 ar putea fi administrată unor grupuri din domeniul sănătăţii şi din alte domenii critice, după consultarea medicală.

”Încă nu există nicio dovadă că această vaccinare suplimentară poate preveni infecţiile. Cu toate acestea, se poate presupune că poate fi prevenită îmbolnăvirea gravă”, potrivit consiliului.

Vizualizări: 1,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: