Autobuze electrice spre Rânca. Primele curse, de la anul

Se concretizează un proiect ambiţios la Novaci. De la anul, turiştii vor putea urca la Rânca cu autobuze electrice. Primăria a cumpărat patru astfel de autobuze şi primele curse vor fi stabilite de la începutul lui 2024.

Reţeaua de transport în comun nu va cuprinde doar traseul din Novaci până la Rânca, spune edilul, ci va asigura şi legături cu alte zone limitrofe.

Autobuzele au fost plătite şi urmează să ajungă la Novaci până la finalul anului. Autorităţile speră ca astfel să convingă turiştii să urce la cota 1.600 cu autobuze electrice şi să evite aglomeraţia de pe drumul naţional ce urcă la Rânca, dar şi din staţiune. În special, iarna, staţiunea e arhiplină, iar locurile de parcare sunt insuficiente.

“Nu numai între Novaci şi Rânca se va desfăşura transportul. Sunt şapte trasee. Novaci – Rânca e doar unul. Proiectul a fost împărţit în trei componente:infrastructura rutieră, la care se lucrează, partea de infrastructură civilă, aici avem autogările din Novaci şi Rânca şi autobaza. Autobuzele au fost achiziţionate. Firma este serioasă şi avem toate garanţiile ca, până la finele anului, autobuzele să ajungă în locaţie, să fie funcţionale. E vorba de patru autobuze electrice. E o firmă din Bucureşti”, a spus primarul din Novaci, Dumitru Leuştean.

Achiziţia autobuzelor electrice face parte dintr-un proiect mai aplu, în valoare de circa cinci milioane de euro.

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: