Președintele Casei Naționale de Pensii vine în Gorj să discute despre pensiile minerilor

Președintele Casei Naționale de Pensii va ajunge în Gorj, săptămâna următoare, să discute cu sindicaliștii, cât și cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia despre Legea 197. Mii de salariați se încadrează să iasă la pensie în baza acestei legi, dar oamenii sunt puși pe drumuri, puși să aștepte și nu înțeleg de ce sunt nevoiți să ajungă în instanță ca să se poată aplica legea. 

În multe subunități din companie se fac de mult liste cu salariații care se încadrează în Legea 197. De exemplu, numai la Termocentrala Rovinari, peste 30% din salariați s-ar putea pensiona anticipat în baza acestei legi. 

Mult discutata Lege 197 prevede ca minerii și energeticienii care au lucrat în condiții dificile să se poată pensiona chiar și cu 13 ani mai devreme. 

Senatorul Ion Iordache și noul prefect al județului Gorj au discutat, luni, la București, cu președintele Casei de Pensii, care le-a promis că va ajunge în Gorj să dezbată această problemă. "Subiectul pensionării anticipate la CEO este important pentru Gorj și duce la neliniști în cadrul comunității noastre. Luni, la București, am primit asigurări de la președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, că va veni în Gorj săptămâna viitoare, pentru o discuție cu sindicaliștii și conducerea Complexului Energetic Oltenia. 

Discuțiile au fost purtate în prezența senatorului Ion Iordache, care este implicat în acest subiect de multă vreme. Sper că azi am mai făcut un pas către punerea în aplicare a deciziilor instanțelor de judecată. Sunt multe aspecte de clarificat și este important să fie la masă toți factorii de decizie", a anunțat prefectul Iulian Popescu.

Vizualizări: 1,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: