Guvernul are o nouă ofertă pentru profesori

Guvernul a înaintat o nouă ofertă către profesori, menită a pune capăt grevei generale. Oferta urmează să fie prezentată cadrelor didactice.

Până la un răspuns, însă, greva generală continuă, iar marți va avea loc protestul din București, urmat de un marş până la Palatul Cotroceni.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a dezvăluit care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori. Practic, Executivul a adăugat 1.500 de lei în plus față de oferta anterioară.

„Oferta e suma de 4.000 de lei care se va acorda în două tranșe pentru personalul didactic și didactic auxiliar, o primă tranșă din 5 iunie și a doua din 5 octombrie. O parte din sumă e forfetară, restul, 1.400 de lei, sunt pentru dezvoltare personală. Sunt bani care provin din fonduri europene.

Pentru personalul nedidactic, o primă de 500 de lei din 5 iunie și încă una de 1.000 de lei din 5 octombrie. La fel, pentru sumele forfetare sursa e bugetul de stat, pentru restul din fonduri europene. Tot pentru personalul nedidactic, intră în vigoare actul normativ prin care ajung la nivelul maxim de salarizare prevăzut de Legea 153.

De asemenea, propunerea venită de la Guvern: încheierea unui acord politic prin care să se stabilească un angajament ferm ca la negocierea viitoarei grile de salarizare să se plece de la salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată echivalentul salariului mediu brut pe economie și să se stabilească tot prin acord toate etapele, data la care se aplică și dacă există o posibilă etapizare”, a declarat Marius Nistor la B1TV.

Acesta urmează să înainteze profesorilor această ultimă ofertă a Guvernului, urmând ca aceștia să se pronunțe.

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: