Autoritățile din Motru caută alternativă pentru UATAA. Racordează totul la gaze!

Primarul din Motru caută alternativă pentru Uzina de Agent Termic din municipiu. Pentru că nu e sigur că va mai supraviețui, edilul caută soluții să racordeze la gaze școlile, grădinițele și toate instituțiile aflate în patrimoniul primăriei. Până acolo mai este mult și are nevoie de mulți bani.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, susține că Uzina de Agent Termic din municipiu ar mai putea asigura căldura și apa caldă în oraș în această iarnă, dar nu garantează că, anul viitor, va mai găsi vreo soluție să salveze societatea. “Este o problemă foarte grea. Funcționăm și dăm apă caldă cetățenilor din Motru. Sunt convins că voi face tot ce e posibil să funcționăm și în această iarnă, dar pentru anul 2022 nu știu dacă mai există o soluție pentru o astfel de situație”, a declarat primarul din Motru.

Așa că vrea să găsească o alternativă ca să nu rămână cu primăria, școlile și grădinițele în frig. Un prim pas a fost făcut deja. A început demersurile să racordeze toate instituțiile la gaze, însă procedura este una de durată și costisitoare. „Dacă ar fi să discutăm ce vom face cu toate locațiile aflate în patrimoniul primăriei, inclusiv școli și grădinițe, am demarat o procedură și am depus documentele necesare pentru branșarea sau a aduce acest racord de gaze către fiecare instituție. Am discutat cu cei de la firma care distribuie gazul pe zona Motru pentru a identifica locația unde să ducem acest branșament. Asta a fost să nu fim luați prin surprindere dacă, Doamne ferește, nu mai funcționează UATAA, să avem o alternativă. Acesta este un prim pas. Trebuie să identificăm sursa de finanțare”, a mai spus Morega, la Radio Infinit.

De aproape trei milioane de euro spune primarul că ar avea nevoie ca să ducă proiectul la bun sfârșit. Circa cinci mii de apartamente sunt racordate la UATAA Motru. Se adaugă alte zeci de instituții publice și agenți economici.

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: