Autorul jafului de la casa de schimb valutar a fost prins

Un bărbat de 41 de ani din Petrila a fost dus miercuri dimineața la audieri, acesta fiind suspectat că a comis jaful care a avut loc pe 25 februarie la casa de schimb valutar din Bumbești Jiu, județul Gorj. Este vorba de bărbatul care avea un trening tricolor, pe care l-a și abandonat pe Defileul Jiului.

Polițiști din cadrul IPJ Gorj, Serviciul de Investigatii Criminale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Hunedoara, la locuința suspectului de 41 ani și cea a concubinei sale, din orașul Petrila.

"Cu sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba, la locația din municipiul Petroșani a fost identificat bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlharie. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, imediat după comiterea infracțiunii, autorul a abandonat obiectele de îmbrăcăminte în zona Defileului Jiului, în apropierea municipiului Petroșani, iar o parte din suma de bani în valuta sustrasă a fost schimbata la casele de schimb valutar de pe raza municipiului Petroșani și orașului Petrila", arată un comunicat al IPJ Gorj.

Bărbatul a reușit atunci să plece cu șapte mii de euro din casa de schimb valutar. Ca să nu-i fie văzută fața pe camerele de supraveghere din interiorul clădirii, bărbatul a avut un plan destul de ingenios. A aruncat pe scară niște sticksuri, iar când singura angajată a casei de amanet a ieșit să măture scara, acesta ar fi tras-o de păr și a amenințat-o cu un pistol.

Cercetările continua pentru probarea activității infracționale, urmând ca față de autor să fie dispuse măsurile legale.

Vizualizări: 4,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: