Auxiliare interzise în şcoli. Dascălii, legaţi la mâini

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj anunţă cadrele didactice şi părinţii că s-a primit deja la nivelul instituţiei un proiect de metodologie privind autorizarea auxiliarelor şcolare. Până la definitivare însă, auxiliarele rămân interzise în şcoli şi grădiniţe. „Va exista o metodologie care va spune exact cum trebuie achiziţionate, de către cine şi să aibă avizul ştiinţific al Ministerului Educaţiei pentru conţinut. Auxiliarele, de vreo patru ani, erau achiziţionate de părinţi, era decizia comitetului de părinţi la recomandarea tuturor profesorilor sau învăţătorului, cu interzicerea colectării de fonduri de către vreun cadru didactic”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Profesorii spun că ar trebui să se urgenteze situaţia auxiliarelor şcolare pentru că ele sunt extrem de necesare unui cadru didactic la clasă. Asta pentru că sunt folosite în general de profesorii care lucrează pentru performanţă. „Am înţeles revolta profesorilor care nu pot opta încă pentru un auxiliar, ei fiind în general profesori care lucrează pentru performanţă, cu elevii supradotaţi care participă la competiţii şi au nevoie de această muncă suplimentară intensă. Manualul este foarte bun, dar pentru performanţă nu este suficient”, a mai spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cert este că programa şcoală permite profesorilor să se folosească de auxiliare, aceştia având dreptul să aleagă opt-zece texte, nu neapărat din manual, ci texte pe care le iubesc copiii şi spre care au atenţie, înclinaţie, interes. 

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: