Cel mai bun profesor de informatică din Gorj, fără spor de calculator

Este unul dintre cei mai buni profesori de informatică din ţară şi recent a obţinut o victorie uriaşă în Bulgaria, la Sofia. Eugen Nodea este profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi de câţiva ani este şi coordonatorul lotului naţional de informatică. Fiind recunoscut drept unul dintre cei mai buni profesori, acesta nu primeşte spor de calculator.

Eugen Nodea a declarat la Gorj Tv că este unul din cei mai vechi profesori de informatică ai judeţului Gorj. A pornit de la sistemul de operare MS-DOS şi de la calculatoare care utilizau caseta cu bandă magnetică. De curând a obţinut locul II în Bulgaria, la olimpiada de informatică pentru juniori. „A fost o experienţă unică, am participat la prima ediţie a olimpiadei de informatică pentru juniori organizată de Bulgaria, la Sofia, unde am reuşit, zic eu, performanţe apreciabile, locul al II-lea pe naţiuni, o medalie de aur şi trei medalii de argint, cea mai bună naţiune fiind totuşi Rusia, care a obţinut rezultate mai bune decât noi”, a declarat Eugen Nodea, coordonatorul lotului naţional de informatică.

Întrebat dacă a primit vreodată spor de calculator, profesorul a precizat că acest bonus este o amintire, asta deşi are probleme la ochi din cauza timpului petrecut în faţa ecranului. „N-am avut spor de ecran, poate acum mulţi, mulţi ani am avut un an sau doi, dar mi-e greu să-mi aduc aminte. Eu am şi probleme cu ochii. Înţeleg că au fost anumite şcoli în care a fost plătit, dar la Colegiul «Tudor» nu a fost acest spor de ecran acordat de foarte mult timp”, a declarat Eugen Nodea, profesor de informatică.

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: