Avalanșă de sesizări la ASP Gorj

De la începutul acestui an şi până în prezent, inspectorii Autorității de Sănătate Publică Gorj au primit peste 200 de sesizări venite din partea cetăţenilor. Numărul lor este aproximativ egal cu totalul sesizărilor înregistrate pe tot parcursul anului trecut. Inspectorii fac cu greu faţă avalanşei de petiţii în primul rând că sunt foarte multe şi în al doilea rând ASP are numai  un singur autoturism pentru efectuare controalelor. În plus, mai este și perioada concediilor de odihnă.

Cei care merg în control se văd nevoiţi să facă o selecţie a sesizărilor, prioritate având cele mai importante. „În ultimul timp s-a constatat o avalanşă de sesizări din partea cetăţenilor. Cei drept sunt foarte multe, iar noi avem maşini foarte puţine pentru inspecţia sanitară, de fapt este una singură. Inspectorii sanitari sunt şi ei puţini şi nu se poate pleca decât în echipă de doi câte doi. Este foarte greu, mai ales că este şi perioada verii, când apar şi concediile”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Autorității de Sănătate Publică Gorj.

Totodată, reprezentanţii ASP susţin că se confruntă cu tot felul de sesizări venite din partea gorjenilor. Unii dintre ei fac o astfel de petiţie în urma unor certuri cu vecinii sau cunoştinţele şi în felul acesta vor să se răzbune, în condiţiile în care cunoşteau situaţie de ani de zile. „Cetăţenii reclamă foarte multe probleme legate de convieţuirea în comunitate, referitor la amplasarea necorespunzătoare a grupurilor sanitare, precum şi a coteţelor de animale care sunt foarte aproape de locuinţe. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că poate au convieţuit împreună ani de zile, iar acum au găsit modalitatea de a se răzbuna pe unul sau pe altul. Se ceartă din anumite motive  iar apoi vin şi fac sesizări la noi”, a subliniat Elena Piţian.

Inspectorii încearcă să verifice pe cât posibil toate sesizările venite de la gorjeni, însă acest lucru este destul de greu de realizat.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: