Fuziunea Termoserv – complexuri energetice, aproape finalizată

Judecătorii se vor pronunța astăzi cu privire la fuziunea dintre Termoserv Turceni și Complexul Energetic Turceni. În cazul fuziunii de la Rovinari, decizia va fi luată săptămâna viitoare, în timp ce la Craiova aceasta a fost deja aprobată.

Integrarea termoservurilor în complexurile energetice este o promisiune veche de doi ani a politicienilor de toate culorile, care este realizată abia acum. Judecătorul delegat pe lângă Registrul Comerțului se va pronunța chiar astăzi cu privire la fuziunea dintre Termoserv Turceni și CE Turceni, urmând ca adunările generale ale acționarilor celor două companii să valideze decizia acestuia.

În cazul fuziunii dintre Termoserv Craiova și CE Craiova fuziunea a fost deja aprobată și în prezent se lucrează la protocoalele de predare primire a activelor și pasivelor.

Și la Rovinari va avea loc o astfel de fuziune, fiind deja depus un plan în acest sens la Registrul Comerțului, urmând ca acesta să fie analizat de un judecător delegat cel mai probabil săptămâna viitoare.

Fuziunea prezintă mai multe avantaje

Ionel Manțog, director economic al Complexului Energetic Turceni, a spus să realizarea acestor fuziuni are avantaje multiple atât pentru salariați, cât și pentru companii. Cei mai avantajați vor fi, potrivit lui Manțog, angajații termoservur-ilor, deoarece aceștia vor beneficia de avantajele Contractului Colectiv de Muncă din complexuri. Mai mult, cei care mai au puțin timp până la pensie, vor putea beneficia de facilitățile acordate prin programul de concedieri colective, adică de salarii compensatorii.

Manțog vorbește însă și despre avantajele pe care le vor avea complexurile din aceste fuziuni: “Din punct de vedere financiar se vor crea o mulțime de beneficii. În plus, se elimină întreaga birocrație care se crease între unități, și mă refer aici la devize, deconturi, comisioane bancare etc. Un alt mare avantaj al fuziunii este acela că vor putea fi folosiți salariații de la unitățile Termoserv pentru realizarea unor lucrări care sunt în prezent executate de terți”.

Vizualizări: 281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: