Avantajele jocului Lego Ninjago

Unii dintre noi ne amintim că ne-am jucat cândva cu piese de LEGO. Mulți dintre noi continuăm să cumpărăm și să asamblăm aceste piese și nu puteți nega că uneori timpul zboară foarte repede când construim diverse forme și ne distrăm foarte mult cu aceste jucării. Dar LEGO-urile sunt mai mult decât un joc. Acestea sunt un instrument care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile motorii și mintale. În plus, puteți face această activitate împreună cu prietenii sau familia și astfel vă puteți îmbunătăți relațiile personale.

Beneficiile pe care le puteți obține atunci când vă jucați cu piese de LEGO Ninjago sunt multe. Piesele de LEGO au devenit o resursă necesară la grădiniță sau în clasele de învățământ preșcolar, le stimulează copiilor creativitatea și îi face să fie inventivi. Totuși, deși au fost considerate mult timp potrivite doar pentru copii, acum, și tinerii, dar și adulții pot profita de versatilitatea acestui joc.

În continuare, vom detalia o listă cu toate avantajele pe care le aveți dacă vă jucați cu LEGO Ninjago, conform sfaturilor date de terapeuți și psihopedagogi!

1. Conștientizarea spațială: atunci când vă jucați LEGO, controlați spațiul, adică așezați piesele în așa fel încât să efectuați o distribuție foarte bună a spațiului și a formelor, pentru a ajunge la figura pe care vreți să o construiți. Acest lucru vă va ajuta să cunoașteți mai bine spațiul și dimensiunile.

2. Cunoștințe matematice: deși în mod clar nu efectuați operații matematice complexe pentru a asambla o figurină, vă puteți exersa abilitățile în practică folosing piese LEGO, deoarece uneori trebuie să spargeți o piesă asamblată pentru a construi alta și să vă imaginați de dinainte cum ar trebui să arate. De asemenea, poate fi necesar să numărați numărul de piese, astfel încât creația pe care o construiți să aibă o dimensiune egală cu cea precedentă. Asta înseamnă că vă dezvoltați și noțiunea de simetrie și distribuție spațială.

3. Îmbunătățirea gândirii: prin montarea pieselor de LEGO Ninjago vă puteți crește, de asemenea, capacitatea de a rezolva probleme, deoarece dacă la jumătatea drumului observați că ceea ce construiți nu arată exact așa cum vă așteptați, vă veți găsi în situația de a găsi o modalitate de a rezolva această problemă. Acest lucru vă va învăța, de asemenea, să fiți un planificator mai bun, deoarece dacă v-ați gândit deja la ceea ce doriți să asamblați, va trebui să vă planificați mai întâi pașii de urmat pentru a obține structura pe care v-ați imaginat-o, și astfel să evitați să vă întoarceți sau să dezasamblați ceea ce ați construit deja.

4. Creșterea capacității de concentrare: chiar dacă este doar un joc, există mulți iubitori de LEGO care se concentrează profund atunci când vor să obțină o anumită structură. De fapt, există seturi pentru adulți care sunt, evident, mult mai complexe decât cele concepute pentru copii și care necesită într-adevăr multă concentrare pentru a le pune împreună. Deci, dacă sunteți puțin distras, aceste mici piese sunt o opțiune bună pentru a vă pune la încercare capacitatea de concentrare și a vă dezvolta alte abilități, în același timp.

5. Sentimentul de siguranță: în fața provocărilor, oamenii tind să se sperie. Prin propunerea de a construi o figură complexă cu LEGO-uri vă provocați, iar acest lucru vă poate ajuta chiar și la capitolul încredere de sine. Satisfacția de a termina o figură complexă, construită din piese mici, vă va face cu siguranță să aveți mai multă încredere în abilitățile dumneavoastră. Dacă vă dați seama că sunteți capabil să vă stabiliți un obiectiv și să îl atingeți vă va fi mai ușor să înțelegeți și să asimilați provocările care pot apărea în viața dumneavoastră.

6. Creativitate: posibilitățile a tot ceea ce puteți construi cu LEGO sunt infinite, de la forme de obiecte precum mașini, clădiri, animale, până la figurine pe care le inventați singur. Aveți ocazia să construiți orice! The sky is the limit!

7. Beneficiul emoțional:  jocul cu formele și culorile de tot felul s-a dovedit util pentru eliberarea emoțiilor negative. Asta vă permite în același timp să vă recâștigați energia pozitivă, să vă relaxați mintea și să rămâneți calm în momentele extrem de stresante.

Vă provocăm să vă explorați imaginația! Nu uitați că educația nu este doar cunoaștere și informație, ci și explorarea abilităților, iar cu ajutorul unor jucarii precum Lego NinjaGo cu siguranță vă veți dezvolta o mulțime de abilități noi!

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: