"Avem front de lucru până în aprilie". Scrisoare către ministrul Energiei

Sindicatul de la Cariera Roșia avertizează ministrul Energiei că minerii mai au front de lucru până în aprilie. Este nevoie de implicarea guvernului pentru avizele necesare extinderii carierelor miniere. O altă mare problemă este legată de depozitul de cărbune, care își pierde autorizația de funcționare, iar cel nou nu este gata.

Ministerul Energiei,
Domnului ministru Anton Anton

Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate "Energie electrică , petrol şi gaze şi minerit energetic", vă solicită să ne sprijiniți, prin toate prerogativele funcției dumneavoastră, pentru deblocarea celei mai mari cariere de lignit energetic din Sud-Estul Europei, Cariera Roșia.

Având in vedere că, exproprierile pentru Cariera Roșia in ultimii ani au fost inexistente și toate avizele de evaluare sunt blocate la Ministerul Justiției, in următoarea perioada, aceasta cariera este in pericol de închidere, in condițiile in care cei responsabili și-au luat salariile și nu-i întreabă nimeni de nimic.

Toate excavatoarele pe zona colinară, care trebuiau sa asigure deschiderea carierei, sunt oprite de luni bune, in condițiile in care Cariera Roșia mai are carbune descopertat pana in luna Aprilie 2018, din aceasta luna urmând ca și celelalte excavatoare funcționale sa fie oprite din lipsa de front lucru, asta însemnând ca termocentrala Rovinari sa nu mai aibă necesarul de materie prima (cărbune), pentru a funcționa la capacitate in a produce energia electrică necesară Sistemului Național de Energie.

Cariera Roșia mai are probleme și cu autorizația de mediu a depozitului de cărbune, aceasta autorizație expirând in luna Martie 2018 și totuși compania a cheltuit sume uriașe in toamna anului trecut pentru montarea de panouri astfel diminuând poluarea orașului Rovinari, conform normelor de mediu, dar din punctul nostru de vedere montarea acestor panouri fiind ineficientă, ținând cont ca acest depozit de cărbune are aviz de mediu pana in luna Martie, el urmând a fi mutat pe un alt amplasament care are terminata doar infrastructura, mutarea instalatiilor si punerea in functiune a noului depozit avand ca termen martie 2019, lucru incert.

Noi, salariații carierei Roșia, dorim sa știm dacă din luna Aprilie 2018, vom continua activitatea in program normal de lucru, sau ne sunt puse in pericol locurile de munca, așteptându-ne la șomaj tehnic datorită legislației, birocrației și incompetenței unora.

Președinte 
Cristi Lădaru

Vizualizări: 2,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: