Averea lui Işfan, de la bunici şi străbunici

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj şi-a explicat averea care a devenit publică abia după ce a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că declaraţia nu era postată pe site. Işfan are şapte case, zece terenuri şi conturi în lei şi valută. El spune că averea este moştenită de el şi de soţia sa de la părinţi, care la rândul lor o au de la bunici şi străbunici. Cât priveşte faptul că în anii trecuţi nu a depus declaraţii de avere, Işfan susţine că... nu ştia că e obligatoriu!

Familia Işfan are 10 terenuri, şapte case şi apartamente, dar şi 280.000 lei şi 28.000 de euro în conturi. Declaraţia de avere a fost publicată în urma unei solicitări a platformei cuteanu.eu, reprezentată de Cerasel Cuteanu, la ANI, care l-a şi sancţionat pe Işfan. „În 7 aprilie am semnat contractul de management cu ministrul educaţiei, în contract scrie foarte clar că sunt obligat să depun declaraţia de avere la începutul şi sfârşitul mandatului. Pe 17 aprilie am depus acea declaraţie de avere. (...) N-am ştiut că trebuie să depun declaraţia şi dacă sunt interimar, am întrebat şi mi-au spus că nu, chiar nu am ştiut, nu era nicio problemă să o depun. Bunurile astea se regăseau în proporţie de 90% si în 2008, 2009 când am fost inspector general. În contractul de mandat scrie ca trebuie să depun declaraţia de avere la început şi la sfârşit“, a declarat Ion Işfan.

Şeful ISJ Gorj a mai spus că terenurile şi casele sunt moştenire la familia sa şi a soţiei, care e singură la părinţi. „Terenurile şi casele sunt primite de la socrii mei şi părinţii mei. Nevasta mea este singura la părinţi, iar eu mai am un frate care este medic chirurg în Galaţi. Părinţii au hotărât ca toata averea pe care o au să mi-o dea mie”, a spus Işfan.

Chiar cu atâta avere, familia Işfan locuieşte într-un apartament din Târgu Jiu. „Suntem o familie foarte serioasă. Eu efectiv locuiesc într-un apartament cu doua camere“, a spus el. Işfan a susţinut că o parte din averea socrului vine de la bunici şi străbunici. El a explicat şi banii din conturi. „Depozitele bancare sunt construite din 2007-2008, după ce familia mea a dat o parte din terenuri la mină si o parte din bani mi-au revenit mie“, a declarat Ion Işfan.

Cât despre obligativitatea depunerii declaraţiei de avere la începerea activităţii într-o funcţie publică, Işfan spune că nu ştia că trebuie să-şi arate averea dacă e interimar. Mai mult, până acum acesta nu a depus niciodată declaraţii de avere. ANI l-a sancţionat pe Işfan cu amendă cuprinsă de la 50 la 2.000 lei.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: