FNME: CEO ar putea să dea 200 de lei în plus la adaosul lunar

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) spun că din situaţiile financiare prezentate de Complexul Energetic Oltenia rezultă că administraţia poate majora adaosul lunar nu de la 250 la 350 de lei, ci la 450 de lei. Sindicaliştii s-ar mulţumi şi cu o majorare de 100 de lei.

Sindicaliştii din minerit şi energie tot mai speră că vor primi mai mulţi bani, dat fiind că din rezultatele financiare rezultă că societatea ar avea posibilităţi. Sindicaliştii cer, de la finalul lunii iunie, cota de 10 tone de cărbune în bani şi majorarea adaosului lunar de la 250 de lei la 350 de lei, dar nu au primit nici acum răspuns de la companie. Acest adaos lunar înlocuieşte prima de vacanţă.

Liderul sindical Dan Pîrvulescu, vicepreşedinte la FNME, a declarat că CEO ar putea să dea cu 200 de lei mai mult, însă ei s-ar mulţumi şi cu o sută. Banii ar urma să fie daţi de la 1 septembrie, „Noi am făcut o adresă către ei şi ne-au transmis unele date de unde rezultă clar că pot să dea o majorare de adaos la salariaţi. Pe perioada care a mai rămas, că trece deja şi a doua lună din semestrul doi. Am cerut punctual nişte date, ne-au dat şi ar putea să dea în jur de 200 de lei. Deci ar fi în jur de 200 de lei pe câştigul mediu, calculat pe lunile în care au dat adaosul lunar“, a declarat acesta.

Pîrvulescu spune că sindicatele s-ar mulţumi cu 100 de lei, dar crede că administraţia nu vrea să majoreze adaosul pentru că ar trebui să dea aceşti bani şi la anul.  

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: