Concursul de selecţie de la CEO, blocat

Complexul Energetic Oltenia a publicat în Monitorul Oficial, acum câteva zile, hotărârea prin care Adriana Vîlceanu a fost înlocuită cu Laurenţiu Ciobotărică, selectat la Divizia Financiară prin OUG 109 privind guvernanţa corporativă. Acesta este al doilea director selectat prin legea 109, după Daniel Antonie la Divizia Minieră. Procesul de selectare a directorilor din CE Oltenia a început acum aproape doi ani, însă el a fost blocat de mai multe ori. Firma care se ocupă de selecţie este Quest Advisors.

Postul ocupat acum de Ion Petroniu, director la Divizia Strategii Dezvoltare, este dorit de un membru al Consiliului de Supraveghere, Radu Pop. Că acesta îşi doreşte postul a confirmat şi ministrul Andrei Gerea, care spunea că-i ţine pumnii. Numai că postul putea fi ocupat de Pop printr-o decizie de numire, ceea ce ar fi de neînţeles în timpul unui proces de selecţie. Pop a fost sfătuit să se înscrie şi el în procesul de recrutare şi cel mai probabil va fi selectat.

Al patrulea post, şi cel mai controversat, este cel de la Divizia Energie. Funcţia de la Energie este ocupată prin decizie de numire de Aurel Medinţu. Procesul de selecţie pentru Energie a fost redeschis, spun surse. La începutul acestui an s-a discutat în Consiliul de Supraveghere despre selecţia unui director la Energie, directorul general Laurenţiu Ciurel făcând toate eforturile ca acest post să fie ocupat de Medinţu. Pentru că cei din Consiliu au refuzat să semneze contractul cu Medinţu, acesta şi-a dat demisia. Tot atunci, Consiliul de Supraveghere a vrut să-l schimbe pe directorul Laurenţiu Ciurel din cauza neîndeplinirii criteriilor de performanţă. Dar în final au fost schimbaţi câţiva membri din Consiliu de Supraveghere, iar Ciurel şi Medinţu au rămas în continuare în fruntea companiei.

SELECŢIE

Şi selecţia lui Laurenţiu Ciurel a fost tot una cu cântec. Deşi legea interzice apartenenţa politică şi impune o serie de calificări, Laurenţiu Ciurel a fost selectat manager privat la CE Oltenia. Ciurel a fost numit de PSD director la Rovinari, după care a fost pus şef la CE Oltenia, iar după câteva luni a fost selectat ca manager privat.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: