Bolnavi tunşi şi bărbieriţi gratis

Gest de aplaudat al unor tineri gorjeni. Cosmin Negru şi Angelo Clement Dobroiu, frizeri de meserie, au mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde, din proprie iniţiativă, au oferit servicii gratuite de tuns şi bărbierit.

Cosmin Negru are 26 de ani şi lucrează în cadrul unui salon din Rovinari. El a venit cu iniţiativa de a sprijini pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Duminică, 11 februarie, însoţit de un prieten, şi el frizer, Cosmin a mers la secţia Cardiologie şi a tuns şi bărbierit circa zece pacienţi. Aici se află internat şi tatăl său. „Sunt oameni neputincioşi acolo, neajutoraţi. Am observat că au nevoie de ajutor şi am vrut să fac o faptă bună. I-am tuns într-o toaletă. Le-am spus că cine doreşte e bine primit pe scaun, nu trebuie să plătească nimic. Am fost rugaţi cu bani, cu ajutor. Am refuzat şi le-am spus că de banii aceia să-şi cumpere fructe, iaurt, altceva. Nu am vrut să se ştie despre acţiunea noastră. Nu vreau laude, nu vreau mulţumiri, vreau ca fiecare dintre oameni să vină în ajutorul celor necăjiţi cu un gest cât de mic”, a declarat Cosmin Negru.

Acţiuni similare vor continua şi în alte spitale şi unităţi sociale din Gorj. „Avem o fată care doreşte să tundă şi mai am un prieten, Angelo Clement Dobroiu, cel care m-a ajutat şi la prima acţiune. Vom fi trei frizeri. Vom merge şi la Spitalul Rovinari, unde, tot aşa, vom lua o secţie, iar pe viitor vrem să mergem şi la un orfelinat. O să încercăm să facem rost de maşini de tuns mai bune, acumulatori. Ne-am chinuit puţin, pentru că la baie, la spitalul din Târgu Jiu, nu au fost prize”, a mai spus Cosmin Negru.

Galerie foto



Vizualizări: 5,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: