Avertisment: Radare pe șosele în week-end - comunicat IPJ Gorj

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână polițiștii rutieri se află la datorie pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și rutieră, pentru reducerea riscului rutier și fluidizarea traficului.

Și autospeciale, dotate cu aparatură radar, vor fi prezente, alături de polițiști, pe drumurile naţionale şi europene, pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză, acționându-se, de asemenea, în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi conduc autovehicule, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

 Poliția rutieră gorjeană vă recomandă să adoptați o conduită rutieră preventivă!

 Cei care pornesc la drum, să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere, să se asigure temeinic.

 Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o concentrație de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.  

Drum bun!

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: