Avertismentul lui Nicusor Dan

Liviu Dragnea îşi urmează planul de a menţine în viaţă OUG 13, sustine Nicusor Dan, presedintele USR, intr-o postare pe facebook. Iata argumentele:

"Parlamentarii majorităţii acţionează, ca după ceas, la ordinul principalului beneficiar al OUG 13, însuşi şeful PSD, pe care foştii săi colaboratori l-au denunţat şi azi în faţa judecătorilor pentru abuz în serviciu. Dragnea se grăbeşte.

Ne dăm seama că OUG 14, de abrogare a OUG 13, este o înşelătorie bine ticluită cu două scopuri.
În primul rând a fost adoptată pentru a preveni ieşirea unui milion de oameni în stradă, aşa cum se anunţa în duminica adoptării ei. Un milion de protestatari ar fi dus, poate, la demisia guvernului Grindeanu.
Şi a fost concepută în aşa fel încât să cadă la Curtea Constituţională. Câteva dintre riscurile de neconstituţionalitate le-a eliminat USR prin două amendamente care au fost votate azi de Senat. Dar cele care ţin de modul în care a fost adoptată de Guvern, cu încălcarea unor legi, nu pot fi corectate.

Ceea ce vedem zilele astea astea este o mobilizare a majorităţii parlamentare care încearcă să grăbească adoptarea OUG 14, posibil neconstituţională, şi să tergiverseze respingerea OUG 13. În cazul în care OUG 14 va fi declarată neconstituţională, OUG 13 va reintra în vigoare, dacă Parlamentul nu o respinge urgent.

Am cerut luni introducerea pe ordinea de zi a OUG 13. Soldatul lui Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, a refuzat spunând că se doreşte demararea unei dezbateri cu toate instituţiile publice pe tema acestei ordonanţe care a fost abrogate!

Deocamdată luptăm în Parlament pentru a zădărnici planul lui Dragnea. Dar protestul rămâne cel mai eficient mijloc de presiune împotriva acestei majorităţii penale. Nu renunţaţi, rezistaţi!"

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: