Mai puţine funcţii de conducere la UCB. Angajaţi în fără plată!

Măsuri de austeritate la UCB! După ce s-au redus la maxim cheltuielile de funcţionare, conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” a modificat organigrama dispărând, printre altele, funcţiile de prodecan. Ba mai mult, pentru luna iulie, nu s-au mai acordat niciun fel de indemnizaţie de conducere. Asta din cauza problemelor financiare determinate de lipsa studenţilor pe locurile cu taxă. Următoarea decizie va fi trecerea angajaţilor în fără plată.

Problemele financiare cu care se confruntă Universitatea „Constantin Brâncuşi” s-au accentuat după majorările salariale de anul trecut. Văzând că Ministerul Educaţiei nu suplimentează bugetul, conducerea UCB a trecut la măsuri de austeritate. „Ne-am făcut o analiză diagnostic încă din anul 2015 şi am văzut care a fost trendul descrescător al numărului de studenţi, trend care corespunde trendului naţional. Evident, a scăzut numărul studenţilor cu taxă. Încă din 2015, am adoptat nişte măsuri prin care am redus anumite cheltuieli, măsuri care au fost suplimentate la nivelul anului 2016”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Nici până în momentul de faţă, Ministerul Educaţiei nu a acordat o suplimentară bugetară care să acopere majorările salariale. „Tot din venituri proprii, universitatea a trebuit să suporte şi cheltuieli judecătoreşti, care reprezintă tot majorări salariale care vin din 2008, majorări pe care salariaţii le-au câştigat în instanţă, şi pe care ministerul le dă tot parţial. Procentul finanţat de minister este de 50%, iar 50% este procentul finanţat de universitate”, a precizat Luminiţa Popescu.

Organigrama UCB, modificată

După reducerea cheltuielilor de funcţionare, conducerea UCB a modificat organigrama reducând postul de director tehnic, trei funcţii de şef de serviciu şi toate funcţiile de şef de birou. La nivelul facultăţilor s-a păstrat doar un singur departament didactic, reducându-se încă trei funcţii de director. „Am redus cheltuielile cu utilităţile, cheltuieli de deplasare, inclusiv carburant. De asemenea, s-au redus foarte mult funcţiile de conducere, am procedat la modificarea organigramei astfel încât să avem indemnizaţii de conducere mult mai puţine. Prelungirile de activitate se vor acorda pentru persoanele care îndeplinesc criteriile de ocupare a postului”, a declarat rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Potrivit Luminţei Popescu, au dispărut funcţiile de prodecani. Chiar dacă va trebui să fie desemnată o persoană care să exercite atribuţiile, nu se va mai acorda indemnizaţie de conducere. „Pentru luna iulie s-a renunţat chiar şi la indemnizaţiile de conducere. În organigramă a rămas un singur director general, am redus funcţia de director tehnic, am redus trei funcţii de şef de serviciu, am redus toate funcţiile de şef de birou pentru că toate erau purtătoare de indemnizaţii”, a precizat Luminţa Popescu.

 DISPONIBILIZĂRI

Conducerea UCB nu exclude nici disponibilizări în rândul angajaţilor. „Dacă, în continuare, ministerul nu va aloca suplimentare pe buget, probabil va trebui să umblăm şi la cheltuielile de personal. În prima fază reducerea cheltuielilor de personal se va realiza doar prin zile fără plată, dar nici acestea nu se vor da în mod egal la toată lumea, ci diferenţiat pe baza unor criterii de performanţă”, a declarat Luminţa Popescu.

Vizualizări: 2,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: