Programarea pentru permisul auto, peste cateva luni. Candidaţi nemulţumiţi!

Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto şi-a reluat activitatea după ce, câteva zile, sistemul informatic nu a funcţionat din cauza unei defecţiuni apărute la nivel naţional. Cu toate acestea, candidaţii pentru examenul auto sunt nemulţumiţi din cauză că vor trebui să aştepte, după promovarea probei teoretice, două luni pentru a fi programaţi la proba practică. Reprezentanţii Serviciului Permise dau vina pe lipsa de examinatori.

 Conducerea Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto, în perioada de vară, a crescut numărul candidaţilor la proba practică, dat fiind faptul că gorjenii plecaţi în străinătate vin să-şi rezolve problemele legate de permisele de conducere. „Începând cu data de 9 august, disfuncţionalităţile legate de sistemul informatic, la nivel naţional, au fost remediate, însă legat de numărul candidaţilor care solicită programarea în vederea obţinerii permisului de conducere, vreau să precizez că numărul acestora a scăzut la proba teoretică, în schimb a crescut la proba practică”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului de Permise. Principala  problemă cu care se confruntă, în continuare Serviciul de Permise, rămâne lipsa examinatorilor. Un candidat care a trecut în această săptămână de proba teoretică a examenului pentru permisul auto va putea să dea proba practică abia peste două luni. „Fac toate demersurile ca, cel puţin până la sfârşitul acestui an, să mai atestez doi examinatori, ca şi examinarea la proba practică să se desfăşoare normal”, a precizat Ştefan Ţacu.

Amânarea programării, costisitoare

În condiţiile în care examinatorii se confruntă cu un volum mare de muncă, de suferit au şi candidaţii, care în două luni riscă să uite complet tot ce au învăţat la şcoala de şoferi. Aceştia se plâng că pentru pregătirea probei practice vor fi nevoiţi să mai facă, pe cheltuiala lor, ore de condus. „Am înţeles că nu putem fi programaţi pentru proba practică în mai puţin de două luni, e o perioadă mare, mai ales pentru cei care nu suntem profesionişti. În două luni uităm totul. Cu siguranţă, va trebui să mai plătim ore suplimentare la instructor”, a declarat un candidat. Pentru unii perioada de aşteptare sporeşte emoţiile. „Este foarte greu să aştepţi două luni ca să fi examinat. Emoţiile sunt mult mai mari în condiţiile aştepţi atât de mult. Una e să fi examinat cum treci de proba teoretică şi alta e să aştepţi două luni, dacă în această perioadă ai vreo problemă de sănătate şi nu te poţi prezenta trebuie să aştepţi patru luni şi uite aşa trece o jumătate de an, până să-ţi iei permisul de conducere”, a spus un candidat.

Vizualizări: 2,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: