Avocatul mafioților din popor

Ca să ne înțelegem, pentru început: nu poporul își alege avocatul. Avocatul Poporului e o glumă de instituție. Poporul, e drept, își alege Parlamentul. Și, de obicei, câștigătorul are cam 20% dintre voturile cetățenilor cu drept de vot, cum a fost cazul în acest an, chiar unul în care majoritatea alianței de guvernare e confortabilă.
Victor Ciorbea a fost ales în 2014 de Parlamentul USL-ist pe o perioadă de 5 ani, la insistențele PSD, într-o perioadă neagră a vieții lui. Perioadă care apare, de obicei, la orice om, când gustă din dulceața puterii și apoi ajunge să se rateze complet. A fost cazul lui Ciorbea, care nu știe nimeni cum sau din ce s-a întreținut, săracul, între 1998 și 2014, perioada de după ce a fost premier al României, adică. Se știu doar chestii vagi din istoria acestui nebun trist de 16 ani, de pildă că el a îngropat PNȚCD-ul, chiar din calitatea de președinte, slavă! Asta după ce fusese dat afară din același partid în 2000, urmare a unei certe cu președintele de atunci, Ion Diaconescu. Logic, ca orice curvă care se respectă, Ciorbea și-a făcut alt partid: Alianța Națională Creștin Democrată. Atât de mare succes a avut noul proiect al lui Ciorbea încât gluma lui de partid a fost probabil singurul partid atât de mic și de insignifiant încât a fost ABSORBIT (țineți-vă bine!) de PNȚCD! Pe vremea aia, Ciorbea nu era pesedist jegos, ci fix invers, monarhist. În 2007, același Ciorbea acorda un interviu pentru EVZ în care se plângea că se zbate ca avocat, alergând din Oltenia în Moldova și apoi în Maramureș, ca să-și plătească ratele la casă, pe care tot el le caracteriza drept ”foarte mari”.
În 2008, e consemnat faptul că Ciorbea spune pentru ultima oară adevărul: într-un acces de furie, îi spune lui Victor Ponta (pe atunci un Victor mult mai minor) că „nu am nici o șansă în politică pentru că nu sunt ca voi: nu sunt nici bolșevic, nici securist, nici nomenclaturist, nici fiu de-al lor. V-am lăsat pe voi, FSN 1 cu FSN 2, să vă împărțiți cașcavalurile de miliarde!”
Buuun, dom’le! Problema e că, 4 ani mai târziu, din calitate de candidat al alianței oficiale ”FSN 1 cu FSN 2” (adică din partea USL), Ciorbea ridica osanale USL-ului și nu uita să-l amintească, în toate discursurile de campanie, pe bravul lider al alianței, Victor Ponta. Loialitatea cățelului FSN-ist e răsplătită mărinimos de Ponta în 2014, când îi aruncă o ciosvârtă, făcând lobby intens pentru votarea (de către Parlament) a lui Ciorbea în f funcția de Avocat al Poporului, ceea ce se și întâmplă.
Din 2014, așadar, Ciorbea este avocatul poporului psd-ist. Din 2017, s-a nișat și mai tare și a devenit avocatul lui Liviu Dragnea, zbătându-se peste tot pentru eliminarea legii care prevede ca oamenii cu condamnări penale să nu poată ocupa funcții în guvern. Săracul!

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: