Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul bătrânului amendat în cimitir

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu în cazul bătrânului din Săuleşti, judeţul Gorj, care a fost amendat de inspectorii de muncă după ce a fost prins că îşi construia cavoul împreună cu alte trei persoane. El a primit o amendă de 60.000 lei.

Avocatul Poporului transmite că s-a sesizat după ce cazul din Gorj a fost relatat în presă. „Cetăţeanul a început lucrarea în cimitirul din satul Bibeşti, dar a fost amendat cu 60.000 de lei de inspectorii de muncă. Aceştia au declarat că cetăţeanul în cauză a angajat trei lucrători, fără a le întocmi contracte legale. În articol se relatează că, în urma sesizării unor poliţişti de la IPJ Gorj, inspectorii de la ITM Gorj au descins în cimitir, unde au constatat că proprietarul lucra alături de persoanele pe care le chemase să-l ajute la construcţia cavoului, fapt ce a dus la amendarea cu suma de 60.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Avocatul Poporului.

Totul s-a întâmplat la începutul acestei luni, în satul Bibeşti, din Săuleşti. Bărbatul a fost prins în cimitir şi invitat la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj să fie înştiinţat că a fost amendat cu 60.000 lei. Viceprimarul comunei Săuleşti, Ionel Buşoiu, a comentat acest caz: „A avut nişte oameni zilieri. Este ceva absurd. E greu de crezut. Un om bătrân care îşi săpa groapa. Să ia amendă pentru aşa ceva mi se pare absurd. Are 79 de ani. Un om intelectual, fost profesor de matematică. A fost şi inspector”.

Vasile Grigorescu, pensionarul amendat, a anunţat că va solicita în instanţă anularea amenzii. „Nu mi-a venit să cred. Nu am semnat nimic. Mi se pare absurd ce s-a întâmplat şi voi contesta această amendă în instanţă”, a povestit bătrânul.

Vizualizări: 3,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: