Fotomodelul şantajist şi-a aflat pedeapsa

Ştefania Loredana Diaconescu, cunoscută şi ca „fotomodelul şantajist”, a aflat marţi sentinţa la care au condamnat-o judecătorii în dosarul în care a fot acuzată că a cerut bani şi bijuterii de la eleve colege cu sora sa mai mică. Fetele erau şantajate cu fotografii sau filmuleţe deocheate, iar până la urmă una dintre ele s-a plâns autorităţilor, Diaconescu primind acum o pedeapsă cu suspendare.

Acuzată de 5 acte materiale de către procurori, tânăra a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani, 5 luni şi 10 zile, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani. În această perioadă, tânăra trebuie să fie permanent la dispoziţia organelor judiciare, să îşi justifice sursele de existenţă, să anunţe orice plecare mai mare de 5 zile de acasă şi să urmeze şi un program de reintegrare socială.

Fanii acesteia s-ar putea să aibă ocazia să o vadă şi la mătură prin oraş, pentru că instanţa a dispus ca Ştefania Loredana Diaconescu să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Târgu Jiu sau la DGASPC Gorj. Pedeapsa a fost dispusă în condiţiile în care în februarie 2016 tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpată a unui telefon mobil folosit în comiterea infracţiunii de şantaj, Diaconescu având de plătit şi 2.200 de lei cheltuieli judiciare către statul român. Ea nu are de plătit daune către victimele sale pentru că una dintre ele nu s-a constituit parte civilă, iar cealaltă a solicitat acest lucru prea târziu. Sentinţa nu este definitivă,  putând fi contestată atât de către inculpată, cât şi de către anchetatori.

Vizualizări: 6,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: