Avram Iancu a ajuns la epavă

Bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu, își continuă cursa înot spre Istanbul, prin Marea Neagră, și a parcurs deja sute de kilometri. "Am reuşit 15 kilometri şi azi. Şi au mai rămas 20 de kilometri din România. 210 kilometri înotaţi deja. Şi căutăm paşapoartele", scria luni noaptea, pe Facebook, Avram Iancu. Acesta era în apropierea celebrei epave care se vede de pe plaja de la Costinești.
Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării.
Sportivul şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, în jurul datei de 17 octombrie, cursa fiind dedicată Anului Centenar al Marii Uniri.
Iancu a parcurs înot Canalul Mânecii în august 2016, iar în 2017 a înotat pe tot traseul fluviului Dunărea, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.

Vizualizări: 1,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: