O sută de mii de turiști, la Rânca

Rânca atrage turiști ca un magnet. De la începutul sezonului de schi și până în prezent, peste 100 de mii de turiști din toate colțurile țării s-au distrat în zona de munte a județului Gorj. Vorbim de persoane care s-au cazat la pensiunile și cabanele din Rânca.

Și în acest weekend, pârtiile au fost aglomerate. Peste 5.000 de turiști au ales Rânca drept destinație pentru zilele libere. Cele cinci pârtii din stațiune au fost perfecte pentru schi.

„Se schiază perfect, zăpada este numai bună, iar peisajele sunt superbe”, a spus un turist venit de la Tulcea.

„Este cam aglomerat, dar se merită. Se schiază bine. Pârtia este aproape de cabane. Este și zăpadă din belșug și un loc numai bun să învățăm copiii să schieze”, a spus un alt turist.

„Noi venim de la Constanța. Am decis să evităm perioada aglomerată. Am rezervat locuri pentru acest weekend înainte de Crăciun. Ne-am dorit să nu prindem zile prea aglomerate pe pârtie. Am venit cu copiii, să-i învățăm să schieze pentru că Rânca, pentru noi, este o stațiune de familie”, este părerea unor turiști veniți de la mare.

Cabanierii nu au decât să se bucure de valurile de turiști mai ales că meteorologii anunță ninsori în continuare, iar stratul de zăpadă va mai crește. „Sunt peste 5.000 de turiști care și-au făcut rezervare pentru aceste weekend. Stațiunea este ocupată peste 90%. Numai cabanele care nu s-au deschis nu au făcut rezervări în aceste zile. Dacă ar fi să facem un calcul, din decembrie până acum au venit la Rânca peste 100 de mii de turiști”, a spus Constantin Pănescu, liderul Asociației Cabanierilor din stațiunea Rânca.

La Rânca, stratul de zăpadă este de aproape doi metri.

Vizualizări: 3,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: