Vacanțe ratate la Rânca. Utilajele, trase pe dreapta toată ziua

Vacanță ratată la munte pentru mii de turiști care au sperat că se vor bucura de patru zile libere pe schiuri. Drumul spre Rânca s-a închis din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă. Utilajele au fost trase pe dreapta. Nu s-a putut interveni ore bune pentru că vizibilitatea era extrem de scăzută.

Drumul Național 67C, între Novaci și Rânca, a fost închis, joi, în jurul orei 12. Din zona releului până la intrarea în stațiune, vântul a fost atât de puternic încât utilajelor le-a fost imposibil să acționeze. „Nu am mai văzut atâta zăpadă și așa viscol de când sunt eu la Rânca. Acum curăț parcarea, scările și în nici o jumătate de oră e la loc. Sunt troiene de doi, trei metri. Așteptam și eu turiști. Mă tot sună oamenii și nu știu ce să le spun. Acum drumul e închis. Noi consumăm aici lemne, curent, să fim pregătiți pentru turiști, dar nu știm dacă ei mai ajung”, a spus un cabanier.

Mii de turiști și-au făcut rezervări pentru aceste zile libere. Pentru mulți, vacanța nici nu a început, pentru că a fost nevoie să se întoarcă din drum. „Este iadul pe pământ aici. Am coborât cu cei de la Drumuri pentru că i-a fost nepoțelei rău și a trebuit să coborâm de urgență. Bate vântul foarte tare și nu vezi drumul. Nu știu dacă voi mai urca vreodată la Rânca după ce am văzut acum”, a spus o femeie.

„Am venit în vacanță. Ne-am luat concediu. Avem rezervare pentru patru zile. Am venit tocmai din București, să punem lanțurile și acum să aflăm că nu se mai poate urca. Ne vom caza în apropiere, în Novaci sau Târgu Jiu și vom încerca mâine (n.r. vineri) să urcăm din nou”, a spus un alt turist.

Drumar: N-am mai văzut așa ceva!

11 utilaje au așteptat să intervină. Au fost trase pe dreapta pentru că viscolul le făcea misiunea imposibilă. „În zece ani, nu a fost așa viscol și atât de multă zăpadă căzută într-un timp atât de scurt. Nouă ne este imposibil să acționăm. Nu putem să punem în pericol viața muncitorilor pentru că sunt și ei oameni. Este vizibilitatea aproape zero. Nu vezi nimic în față. Utilajele au fost scoase de pe traseu și vor acționa atunci când va fi posibil. Am dus motorină cabanierilor care au avut nevoie pentru că s-au speriat că vor rămâne fără curent. Am avut foarte mulți turiști care au avut probleme medicale sau alte urgențe. I-am transportat pe toți cu șenilata CNAIR”, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: