Bacalaureatul nu le-a adus probleme viitorilor studenţi la UCB

Absolvenţii de liceu, care vor să urmeze o facultate din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu, au aflat primele rezultate parţiale. Ieri s-au afişat listele cu candidaţii admişi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, urmând ca în aceste zile să se afişeze şi la restul facultăţilor. Cert este că notele obţinute la examenul de Bacalaureat din acest an, adică extrem de mici, nu le-au dat prea mari bătăi de cap zecilor de absolvenţi, având în vedere că acestea au contat doar în proporţie de 10%.

Primele rezultate au fost aflate de cei care au ales să studieze pentru următorii patru ani în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Notele mici obţinute la examenul de Bacalaureat din acest an nu le-au făcut acestora prea mari probleme, deoarece la specializările universităţii târgujiene s-a pus bază, în procent de 90%, pe mediile din anii de liceu şi doar în proporţie de 10% pe examenul de bacalaureat. Aşa se face că un absolvent care a obţinut la Bac media 6,61 şi a obţinut în toţi cei patru ani de liceu medii peste 9.00, a intrat printre primii la buget, la specializarea Finanţe. Iar exemple de acest gen, în care apar diferenţe chiar de peste 2,50 puncte între mediile din anii de liceu şi media de la bac sunt nenumărate la specializările universităţii, chiar şi în cazul locurilor bugetate. La buget, specializarea Administrarea Afacerilor, prima medie de admitere a fost 9,79, iar ultima medie a fost 8,92. De asemenea, la Contabilitate prima medie este 9,42, iar ultima la buget este de 8,91. Nici specializarea Finanţe nu este condusă de o medie mică, potrivit rezultatelor parţiale afişate în urma înscrierilor. Pe cele 24 de locuri bugetate nu şi-au găsit locul tinerii cu medii sub 9.00. În top se clasează o absolventă cu media 9,48, iar ultimul loc la buget este ocupat de un tânăr, a cărui medie de admitere este 9,03. Media 9.48 este în top şi la specializarea Management, iar ultima de la buget este 8,83. La taxă, ultimele medii de la specializările aceleiaşi facultăţi sunt de 6.89, 7.81, 7.98, 7.99, 8.25. La această categorie s-a intrat la facultate şi cu media 6.00 obţinută la bacalaureat. De asemenea, un singur candidat de etnie romă, care a primit media 8,16 la bacalaureat, a ales să meargă la această facultate, având media de admitere 7,98.

REZULTATE

Acestea nu sunt rezultatele finale pentru că absolvenţii se înscriu la mai multe universităţi. Doar după confirmarea locurilor, pentru care proaspeţii absolvenţi trebuie să mai scoată din buzunar 400 lei, pe lângă cei 100 lei, care reprezintă taxa de înscriere, se va cunoaşte exact situaţia locurilor ocupate şi a celor rămase libere pentru sesiunea din luna septembrie.

LOCURI

UCB a primit pentru anul universitar 2011-2012 o cifră de şcolarizare de 895 de locuri la forma zi şi 300 de locuri la forma ID. Dintre locurile la zi puse la dispoziţie 507 sunt la taxă şi doar 388 sunt la buget.

STUDENŢI

La Facultatea de Inginerie înscrierile vor fi finalizate azi, iar rezultatele vor fi afişate pe 20 iulie. Până ieri se înscriseseră peste 200 de studenţi la zi, la Litere peste 170 de studenţi, la Facultatea de Asistenţă Medicală şi Tehnică Dentară, Arte şi Cultură Fizică aproape 40 de candidaţi, la Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate figurau 102 înscrişi, iar la Facultatea de Ştiinţe Economice 365 de candidaţi, la zi şi ID.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: