Bădiţa: O să analizăm dacă mai rămânem în Federaţia UNIVERS

Preşedintele sindicatului de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţa, a declarat că sindicatul său va face o analiză pentru a vedea dacă se mai regăseşte sau nu în Federaţia UNIVERS. Bădiţa a mai spus că în ultima vreme a avut o colaborare mai bună cu sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). El a atacat sindicatul condus de Gabriel Căldăruşe şi pe directorul Ion Ruşeţ, povestind cum în 2014 i s-a propus să facă un sindicat mare pentru Laurenţiu Ciurel.

Nicolae Bădiţa a povestit într-o emisiune la Tele3 că în ianuarie 2014 directorul Ion Ruşeţ i-a spus că directorul general Laurenţiu Ciurel vrea să facă un sindicat majoritar şi că trebuie să facă parte din el şi organizaţia de la Cariera Lupoaia.„Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) este o făcătură despre care m-a informat prima dată domnul Rușeț, în ianuarie 2014, când eram în vacanță și m-a sunat și m-a rugat să ne întâlnim. Mi-a spus: fii atent, directorul general vrea să facă un sindicat care să fie majoritar și organizația ta trebuie să facă parte. Dacă nu vei fi de acord, vei fi încercuit“, a spus sindicalistul din Lupoaia.

De amintit că este că sindicatul lui Bădiţa a răspuns prezent la iniţiativa lui Ion Ruşeţ. El şi alţi sindicalişti s-au retras din Federaţia Naţională Mine Energie şi au anunţat cu surle şi trâmbiţe că vor face un sindicat majoritar la nivelul CEO. Nu au reuşit acest lucru şi s-au afiliat la Federaţia UNIVERS pentru a putea participa la negocierile Contractului Colectiv de Muncă. Acum, sindicatele din Motru analizează retragerea din Federaţia Univers. „Dacă ne regăsim sau nu în perioada următoare în Univers o să stabilim în organismele de conducere ale sindicatului. Am avut în ultima perioadă mai multe analize privind această problemă, locul unde am putea fi mai bine reprezentaţi. Suntem în analiză și vom lua deciziile. Noi, ca organizație sindicală, avem obligația să ne asociem cu sindicatele care și-au propus să desfășoare activitate sindicală în interesul membrilor și nu vom mai avea această colaborare în momentul în care nu ne regăsim. Înțelegem să întrerupem aceste asocieri atunci când interesele salariaților nu mai sunt reprezentate. Recunosc că în ultima perioadă am avut o colaborare cu sindicatele din FNME“, a declarat Nicolae Bădiţa.

badita_fnme

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: