Miting cu 3000 de mineri în Piaţa Prefecturii

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a notificat primăria Municipiului Târgu Jiu că în data de 10 septembrie va organiza un miting în Piaţa Prefecturii. La acţiune sunt aşteptaţi circa 3000 de mineri.

Liderii de sindicat din FNME au depus vineri, 4 septembrie, adresa privind organizarea acestui miting la Târgu Jiu. Protestul se va desfăşura timp de două ore în data de 10 septembrie în Piaţa Prefecturii, lângă sediul secundar al CE Oltenia, cu începere de la ora 17. Sindicaliştii au anunţat încă de joia trecută că vor trece la acţiuni în stradă, asta după ce discuţiile în şedinţa comisiei mixte s-au soldat cu un eşec, cei din administraţia companiei nefiind de acord nici cu creşterea adaosului la salariu de la 250 lei la 350 lei, dar nici cu acordarea contravalorii în bani a cotei de cărbune. "Scopul adunării îl constituie manifestarea protestului faţă de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, mimarea dialogului social, promovarea personalului pe criterii politice şi sindicale, discriminarea în acordarea drepturilor salariaţilor CEO. De asemenea, dorim să atragem atenţia Guvernului României care a girat managementul catastrofal al acestei companii (diminuarea numărului de personal cu peste 3000 de salariaţi, scăderea cheltuielilor de personal cu 30%, pierdere din exploatare, creşterea creanţelor şi a datoriilor etc.), precum şi discreditarea voită a acestei companii strategice prin menţinerea în fruntea sa a unui conducător care este urmărit penal în mai multe dosare. Vă asigurăm că adunarea se va desfăşura în mod paşnic şi civilizat", se arată în adresa înaintată de sindicaliştii din FNME la primăria Târgu Jiu.

Vor fi prezenţi la miting sindicaliştii Constantin Mitrescu, Marin Golea, Dumitru Pârvulescu, Nelu Roşca, Nicolae Bădița, Victor Tuțescu, Titu Brăbete, Valentin Bivolaru, Marius Ursu, Toma Tatomir, Doru Crăete, Cristian Lădaru, Aurel Constantinescu, Nicolae Marcu, Matei Stamatoiu, Nicușor Croitoru și Bogdan Bejinaru. Aceştia au fost împuterniciţi să asigure şi să răspundă de măsură privind buna organizare a mitingului.

minting_mineri

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: