Acuzaţii grave între Roşca şi Căldăruşe. Ce-şi reproşează!

Doi lideri sindicali din CE Oltenia şi-au rezolvat problemele personale în timpul unei emisiuni televizate ce avea drept subiect situaţia companiei energetice. Protagoniştii momentului au fost Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), şi Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber din Cariera Roşiuţa, aflaţi acum câteva luni în aceeaşi barcă, a directorului general Laurenţiu Ciurel.

Cei doi lideri sindicali au fost parteneri pentru puţină vreme, în 2014, când împreună cu alţii au ieşit din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), dorind să scoată federaţia de la negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă. Dintre liderii care au trecut atunci în barca lui Ciurel, Gabriel Căldăruşe este cel care nu a plecat nicio secundă.

Într-o emisiune la TV Sud, Nelu Roşca i-a amintit lui Căldăruşe că majorarea  adaosului lunar la 350 de lei e pierdută din cauza lui, pentru că într-o discuţie de la Ministerul Energiei a susţinut cu toată forţa administraţia CE Oltenia. “Legat de adaosul ăsta. Suma de 350 de lei o obţinusem la discuţia cu ministrul, la Bucureşti, dar un mare sindicalist, domnul Gabriel Căldăruşe, s-a ridicat şi a spus: ce, vreţi să băgaţi CEO în faliment? Şi a trecut timp şi nu am intrat în faliment, directorul general ne spune că nu are bani, dar merg termocentralele. Te-a întrebat ministrul, tu eşti la sindicate sau la administraţie? Te vaiţi de mineri şi stai toată ziua şi concepi împotriva lor”, i-a spus Roşca.

Căldăruşe răspunde tot cu o acuzaţie

Gabriel Căldăruşe nu a dat un răspuns, ci a venit şi el cu un atac spunând că liderul din Motru a luat parte la o infracţiune. Subiectul invocat de Căldăruşe a fost relatat şi în presă: un inginer de la Cariera Roşiuţa, Claudiu Popescu, a fost acuzat că a furat cablu de la serviciu. În timp s-a dovedit că cineva îi pusese intenţionat cablul în portbagaj, fiind şi un proces pe rol. Cert este că Popescu a renunţat la locul de muncă după acest incident, spunând că nu mai poate suporta stresul de la serviciu. “Nu vreau să intrăm în problemele tale ca om şi ca individ. Să nu crezi că scapi de problemele pe care le ai. Domnul Roşca face probleme la oameni. Cu o perioadă de timp în spate puneai cablu la oameni în portbagaj ca să le faci rău. Şi aici este vorba de Claudiu Popescu. Eram la Mătăsari şi înainte de a apărea ştirea, spuneai gata, îl prind pe Popescu cu cablul”, i-a spus Căldăruşe lui Roşca. “Dacă aveţi cunoştinţă de infracţiuni, denunţaţi-le ca să nu deveniţi tăinuitor”, i-a spus Roşca. Căldăruşe a fost încolţit, în emisiune fiind lideri care au fost şi la discuţia de la Bucureşti, şi în final a negat, neconvingător, că a susţinut administraţia şi nu minerii.

caldaruse_rosca

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: